Grootste supermarktketen uit Zuid-Amerika haalt Ben & Jerry’s uit de schappen

Winkels van de El Rosado Groep in Ecuador. Foto YouTube.

De El Rosado Group, met meer dan 180 winkels eigenaar van een van de grootste supermarktketens in Ecuador, heeft besloten om alle ijs geproduceerd door Unilever uit haar winkels te halen vanwege de boycot van Ben & Jerry’s tegen Israëlische nederzettingen.

De grootste supermarktketen van Ecuador, eigendom van El Rosado Group, heeft aangekondigd dat het geen ijs meer zal verkopen van Unilever, de eigenaar van Ben & Jerry’s.

Het bedrijf heeft meer dan 180 winkels in Ecuador en sluit zich aan bij andere supermarktketens wereldwijd die protesteren tegen het besluit van Ben & Jerry’s om geen ijs te verkopen buiten de grenzen van vóór 1967.

“Voor ons is de beslissing van Ben & Jerry zorgwekkend en schandalig”, schrijft CEO van El Rosado Group Johnny Czarninski in een brief aan Unilever. Hij nam ook contact op met minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked om haar op de hoogte te stellen van de beslissing, nadat ze hem hierover had benaderd.

“Discriminatie van sommige Joden schaadt alle Joden wereldwijd”, schreef hij.

Unilever krijgt ook klappen te verduren in de Verenigde Staten, waar Illinois deze week heeft aangekondigd sancties tegen het bedrijf te willen nemen. Illinois sluit zich aan bij andere staten, zoals Texas, New York en New Jersey, die al soortgelijke maatregelen hebben voorgesteld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)