Meer dan 1 miljoen Israëliërs die geen 3e dosis hebben gehad verliezen coronapas

Coronapas in Israel. Foto YouTube.

Vanaf zondag verliezen meer dan een miljoen Israëliërs hun coronapas als gevolg van het besluit dat een booster-injectie zes maanden na ontvangst van de eerste twee doses vereist is.

Uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid op maandag bleek dat 4,7 miljoen Israëliërs zes maanden geleden met twee doses werden gevaccineerd, maar slechts 3,2 miljoen van hen voorzien zijn van een derde injectie. Met als gevolg dat meer dan een miljoen Israëliërs op het punt staan hun groene pas te verliezen, de Israëlische versie van de coronapas.

De pas is geldig vanaf één week na ontvangst van de laatste benodigde dosis en tot zes maanden daarna. Het document, in het bezit van degenen die zijn ingeënt of hersteld van COVID-19 geeft toegang tot veel openbare plaatsen en evenementen, waaronder restaurants en musea.

Een tijdelijke coronapas kan worden verkregen door een negatieve coronatest op eigen kosten, tenzij de persoon niet in aanmerking komt voor vaccinatie.

Maandag maakte de Israëlische overheid basisreproductiesnelheid van het virus bekend. Deze is nog verder gedaald en staat nu op 0,78. Elk cijfer boven de 1 geeft aan dat het aantal besmettingen toeneemt, terwijl een cijfer daaronder aangeeft dat een uitbraak aan het afnemen is.

Terwijl er tijdens de vierde corona-golf in Israël een recordaantal dagelijkse gevallen zijn gemeld, is het aantal patiënten dat ziekenhuisopname nodig heeft lager gebleven dan bij eerdere golven, wat experts toeschrijven aan de hoge vaccinatiegraad van het land.

Het dodental sinds het begin van de pandemie is gestegen tot 7.692. September is de tweede opeenvolgende maand dat Israël minstens 500 sterfgevallen heeft geregistreerd, nadat in augustus 609 sterfgevallen werden toegeschreven aan het coronavirus.

Tegelijkertijd toonden de cijfers in Israël 3.819 nieuwe besmettingen aan, een voortzetting van een sterk dalende trend.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)