Palestijnse Autoriteit arresteert hoofdgetuige in proces over moord Nizar Banat

Palestijnen protesteren de moord op Nizar Banat. Foto YouTube.

Veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit hebben vanmorgen de belangrijkste getuige gearresteerd in het proces tegen 14 officieren van de PA die verdacht worden va de moord op de anti-PA-activist Nizar Banat.

Hussein Banat was een van de twee getuigen van de nachtelijke inval door veiligheidstroepen van de PA, waarbij zijn broer Nizar, een bekende criticus van Ramallahs leiderschap, om het leven kwam. Zijn dood trok internationale veroordeling en leidde tot zeldzame protesten tegen het PA-leiderschap door Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever.

Aangenomen wordt dat zijn arrestatie een middel is om de familie van Banat tot zwijgen te dwingen.

De Palestijnse veiligheidsagenten die ervan worden beschuldigd Banat te hebben vermoord, zijn vandaag voorgeleid bij een militaire rechtbank in Ramallah. De aanklacht beschrijft een huiveringwekkende scène: nadat ze in het holst van de nacht Banats schuilplaats in het zuiden van Hebron waren binnengedrongen, sloegen de officieren hem met ijzeren staven voordat ze hem wegsleepten.

Volgens Banats overlijdensakte bracht de mishandeling hem in een traumatische shock. Hij stierf uiteindelijk diezelfde ochtend aan een acute hartstilstand.

Er zijn geen hoge Palestijnse inlichtingenfunctionarissen of politici in de zaak aangeklaagd. De familie Banat heeft het proces afgedaan als een schijnvertoning.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)