Yad Vashem ceremonie in Beth Shalom

De consul van Israël, mevrouw Neta Shavit, zal in Beth Shalom een aantal medailles en bijbehorende certificaten uitreiken.

Op donderdag 23 mei 2002, zal om 11.00 uur in het Joods Zorgcentrum Beth Shalom, Kastelenstraat 80 te Amsterdam, een Yad Vashem ceremonie plaatsvinden.

In Beth Shalom zullen worden geëerd: de heer Willem Haverhals, zijn echtgenote mevrouw Adriana Haverhals-Groeneveld en mevrouw Paulina van Crombruggen, allen postuum.

Yad Vashem in Jeruzalem is het instituut ter nagedachtenis van de zes miljoen Joodse slachtoffers van de Sjoa (Holocaust) en van de duizenden bloeiende Joodse gemeenschappen die door de nazi’s zijn verwoest in de periode 1939-1945. Het instituut is tevens een centrum van onderzoek naar zowel de oorzaken als de gevolgen van de Jodenvervolging tijdens de Duitse overheersing van grote delen van Europa voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Yad Vashem geeft hen, namens het gehele Joodse volk, de eer die hun toekomt door hen de eretitel "Rechtvaardigen onder de Volkeren" toe te kennen. Dit is de hoogste onderscheiding die de Staat Israël kent. Aan allen die deze onderscheiding ontvangen, wordt een oorkonde en een medaille uitgereikt. Tevens zal er in Yad Vashem een plaquette met hun naam worden onthuld, welke wordt aangebracht aan een speciaal voor dat doel gebouwde Eremuur.

Advertentie (4)