Joods FORUM laat negationist niet los


Het FORUM der Joodse Organisaties in België is in beroep gegaan tegen de beslissing van de Brusselse raadkamer om de voormalige vicevoorzitter van Vlaams BlokRoeland Raes (72)niet te vervolgen.

Als gevolg van zijn uitspraken, gedaan in een uitzending van het Nederlandse actualiteitenprogramma  Netwerk eind februari 2001, werd Raes gedwongen ontslag te nemen als vicevoorzitter van het Vlaams Blok, als senator, als beheerder van de Gentse universiteit en als secretaris van verscheidene partij-suborganisaties.

Direct na de uitzending diende het FORUM der Joodse Organisaties , de representatieve vertegenwoordiging vertegenwoordiger van de Joodse gemeenschap in Vlaanderen ten opzichte van de Vlaamse en Federale autoriteiten. een klacht in. Op 7 februari 2006 onthief de raadkamer Raes van rechtsvervolging. Het FORUM had tot dinsdag tijd om beroep aan te tekenen.

Raes is terug op het politieke toneel als lid van Vlaams Belang, de opvolger van Vlaams Blok, en heeft zelfs weer een functie binnen die partij als secretaris van de partijafdeling Lovendegem.

in 1995 stelde Raes in een niet in druk verschenen maar wel op internet te lezen interview al eens het aantal vermoorde Joden ter discussie. Op nl.wikipedia.org/wiki/Roeland_Raes is een overzicht te vinden van de ‘carrière’ van Roeland Raes.

Advertentie (4)