“Israël, de nieuwe zondebok van het Westen”

"Davvenende joden worden door Palestijnen bij de Kotel [de Klaagmuur] met stenen bekogeld. In een supermarkt ergens in Israël ontploft een blikje Heineken-bier, dat vol zat met explosieven en spijkers. Israëlische agenten worden beschoten binnen de groene lijn. En als Israël terugslaat door een kantoor van de Hamas-beweging in Nablus te bestoken, keuren de Verenigde Staten dit af." Psychotherapeut R.G. Kern geeft een verklaring.

Dit alles leidt tot een collectieve paranoia en de Israëlische politici zeggen hard op dat het erop lijkt dat de wereld, maar vooral Europa, het bestaansrecht van de staat Israël steeds meer ondermijnt. Zoals bij elke vorm van paranoia, schuilt ook hier een grond van waarheid in. De staat Israël wordt door zijn buren al langer dan vijftig jaar niet geaccepteerd. Het is een land dat zich steeds moet verdedigen tegen scuds, oorlogen, intifada?s en bomaanslagen. In een verdedigingsoorlog is niet te vermijden dat er soms vuile handen worden gemaakt. Alleen een NAVO-piloot die van vijf kilometer hoogte bommen gooit op bruggen en burgers heeft het gevoel dat hij een computerspelletje speelt. Leden van de binnenlandse veiligheidsdienst van Israël kunnen zich niet permitteren om geen druk uit te oefenen op degenen die aanslagen plannen op burgers in steden als Tel Aviv en Jeruzalem. Israël krijgt het gevoel dat zijn pogingen om de Israëlische burgers te beschermen door de Europese leiders en de Europese media niet worden begrepen en zelfs worden afgekeurd. En het is logisch dat Israël hierdoor het gevoel heeft dat er aan het bestaansrecht van de staat Israël wordt geknaagd.Twee mannen neergestoken in Jeruzalem, 30 juli 2001De houding van het Westen is inderdaad moeilijk te begrijpen. Waarom mogen dertien NAVO-landen een land dat hen niet heeft aangevallen drieënhalve maand lang bombarderen met F-16?s, zoals in Joegoslavië gebeurde? En waarom roept men schande als Israël in de strijd om zijn bestaan één keer een F-16 gebruikt? De NAVO is direct verantwoordelijk voor het wegjagen van 200.000 Serviërs uit Kosovo, maar het Westen veroordeelt Israël als de Israëli?s terugschieten, nadat de Jeruzalemse wijk Gilo beschoten is.Hoewel op het eerste gezicht de houding van het Westen volstrekt onbegrijpelijk is, blijkt deze bij nadere analyse wel verklaarbaar. Hier een poging. Sinds het wegvallen van de Sovjet-Unie als wereldmacht, vervalt het Westen in toenemende mate in mateloze arrogantie en ongevoeligheid. De Westelijke leiders denken zich met geld en militaire macht van alles te kunnen permitteren. Zoals ik al in eerdere artikelen betoogde, komt dat nu ook via andere kanalen tot uiting. Professor Rob de Wijk en de voormalige Duitse generaal Lotwei beweren nu dat de NAVO-aanvallen op Joegoslavië niet alleen niet legaal, maar ook niet legitiem waren. Westerse burgers en media zijn op grote schaal misleid door de westerse politici. Zo bestond er geen operatie Hoefijzer om de Albanese Kosovaren uit Kosovo te verdrijven. Deze operatie blijkt te zijn geconstrueerd door het Duitse ministerie van Defensie. En over de toedracht van de moorden in Rajack, die hebben geleid tot de NAVO-aanvallen, bestaat grote twijfel. De bevindingen van Walker, hoofd van de OVSE-waarnemers in Kosovo, worden door generaal Lotwei ernstig in twijfel getrokken. Vervolgens bombardeert de NAVO drieënhalve maand niet het Joegoslavische leger, maar voornamelijk burgerdoelen, zoals ambassades, elektriciteits-centrales en fabrieken. 200.000 Serviërs zijn uit Kosovo gevlucht, omdat de KFOR hen niet beschermt na de terugtrekking van het Joegoslavische leger uit Kosovo. Zij wonen onder erbarmelijke omstandigheden in de buurt van Belgrado, waar ook al 200.000 Servische vluchtelingen uit Krajina bivakkeren, die in 1995 door de Kroaten waren weggejaagd met toestemming van het Westen.Deze verwerpelijke feiten komen steeds meer in de openbaarheid en veroorzaken angst en rigiditeit bij d

Advertentie (4)