Tom & Jewry en de kongsi van de Joodse stripfiguren

Joods.nl plaatste onlangs een nieuwsitem over het college waarin de Iraanse wetenschapper Hassan Bolkhari ‘uiteenzet’ dat de tekenfilmserie Tom & Jerry een Joodse samenzwering is. Jerzy Koopman, wetenschapper en oud-bestuurslid van MOOS!, maakte vlijtig college-aantekeningen en concludeert: ‘Bolkhari heeft het bij het rechte eind: De kat als slachtoffer van de Joodse Wille zur Macht!’

De verdachte stripfiguren rolden door mijn in openbaring verhelderde hoofd bij het lezen van de kop ‘Tom & Jerry is een joodse samenzwering’ op de uitgave van Joods.nl van 1 maart jongstleden. Deze geinige televisieserie, waarin een slimme muis doorlopend het bloed onder de nagels van een dommige kater vandaan haalt, zou onderdeel zijn van een verkapt public relations offensief van Ons: Wij, Joden (‘wie anders?’ zou men zich gezien de vele aan ons volk toegeschreven heimelijke machtsgrepen welhaast afvragen). Het (laten) treiteren van een kat door een muis in een tekenfilm, sluit aan bij onze gebruikelijke ‘clandestiene’ wijze van opereren. Nu dan door middel van de mediatentakels van het ‘Joodse bedrijf Walt Disney’. Althans, dat is de these van de Iraanse wetenschapper Dr. Bolkhari.

Hassan – zo heet hij – doceert onder meer het vak ‘Islamitische beschaving’ aan de Iraanse Alameh Tabatabaei en Al-Zahra universiteiten, broedplaatsen van de toekomstige fine fleur van de Culturele Revolutie. Hassan houdt zich bij één van de klassieke onderwerpen uit de Islamitische beschavingsfilosofie – de Verderfelijke Jood – en vermijdt heikele kwesties als die betreffende de dubbele nationaliteit van bewindslieden, de nucleaire wapenwedloop van landen met dictatoriale regimes (zoals het zijne), of de corruptie van gezagsdragers in Israël (op zich toch een ontwikkeling waarover hij zich kan verkneukelen). Nee, Hassan houdt zich verre van deze politiek beladen onderwerpen en richt zich – wetenschapper pur sang die hij is – liever op tijdloze en universeel relevante onderwerpen als de snode Joodse plannen met de medemens. Waarheidsvinding en begripsvorming omtrent Grote Kwesties – dat is de opdracht aan échte wetenschappers zoals Bolkhari. Daartoe duidt en doceert hij de listig verhulde, maar bijzonder gevaarlijke betekenis van de tekenfilm Tom & Jerry.

Nadat ik de opname van zijn college op de websites mediabom en timesonline had bekeken werd ik overspoeld door stekende gevoelens van verontwaardiging. Daar waar ik me deze weken vooral het hoofd brak over de diepere betekenis van de ‘tripartiete kongsi’ tegen advocaat Moszkowicz, blijkt die niets anders dan een onhandige afleidingspoging te zijn van een meer prangende kwestie: De Joodse kongsi om de wetenschappelijke indeling van het dierenrijk op zijn kop te zetten door middel van vernuftig in elkaar gedraaide tekenfilms.

Het zit zo. Bolkhari’s haarscherpe en stevig in elkaar getimmerde beschouwing legt een groot complot bloot. Via de ‘wealth’ van de Europese Joden in de 19e eeuw, de opkomst van het nazisme, de Protocollen van de Wijzen van Zion (daar zijn ze/we weer!) en de film Schindler’s List voert hij ons mee naar de crux van de zaak. Tom en Jerry staan symbool voor de Ander en de Jood. Ofwel de Goi en de Jood. Wij draaien de werkelijkheid – de kat speelt daarin met de muis – om en laten de muis met de kat spelen! Bolkhari weet ook waaróm we dit doen. Tom en Jerry maken elka

Advertentie (4)