Documentaire: Het jaar erna

Jaap SoesanMaandag 7 april was op Omroep Max de docu “Het jaar erna” te zien. De documentaire toont een aantal portretten van Joden een jaar na de bevrijding en laat zien hoe de effecten van de oorlog nog jarenlang nadreunden bij een grote groep teruggekeerde Joden..

Jaap Soesan, Anita Gans en Jules Schelvis laten aan de hand van hun eigen verhalen duidelijk zien dat de oorlog niet voor iedereen was afgelopen na de dag van de bevrijding op 5 mei 1945.

Klik hier om de documentaire te bekijken.

“Na onze terugkeer werden we niet opgevangen. Onze woning mochten we pas een half jaar na de bevrijding betrekken. Ons verhaal werd met een schouderophalen afgedaan. Dan kwamen de verhalen los dat ze het zelf ook zo moeilijk hadden gehad. Alles was op de bon geweest, hun fietsen waren gestolen …” – Dina Davidson

Advertentie (4)