Israel verplaatst tanks richting Libanon

idf israel defense forcesJERUZALEM – Door de opgelopen spanning met de Islamitische terreurbeweging Hezbollah, die het grootste gedeelte van zuid-Libanon bezet houdt, heeft het Israëlische leger besloten om de noordelijke troepen te versterken met de aanvoer van o.a. tanks. Door de verhoogde angst voor aanvallen van Hezbollah zijn Israëlische boeren pal aan de grens met Libanon verzocht hun werkzaamheden voorlopig te staken en extra alert te zijn. Ook diverse wegen in het noorden zijn afgesloten en alleen toegankelijk voor omwonenden.

De spanning is het gevolg van een Israëlische luchtaanval op een Hezbollah konvooi aan de grens tussen Israel en Syrië, waar naast senior Hezbollah-leden ook een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde in zat. Hezbollah wordt gefinancierd en bewapend door het Iraanse regime, welke in het geheim werkt aan massavernietigingswapens en tegelijkertijd oproept om Israël te vernietigen.

Schermafbeelding 2015-01-20 om 22.03.58 idf tanks richting noorden 3 Schermafbeelding 2015-01-20 om 22.04.45 idf tanks richting noorden 2 Schermafbeelding 2015-01-20 om 22.05.04 idf tanks richting noorden 1

Advertentie (4)