WK Voetbal 2018 naar Jordanië/Israël

Harold_Mayne-Nicholls-2009De kogel is door de kerk. Eerder vanmiddag heeft de FIFA bij monde van Harold Mayne Nicholls laten weten dat Rusland definitief geschorst zal worden voor het WK voetbal van 2018 en eveneens de organisatie hiervan verliest. Hij had echter nog ander verrassend nieuws. Prins Ali bin Hussein (kandidaat-voorzitter van de FIFA) heeft vanwege de tijdsdruk een gezamenlijk bid uitgebracht van Jordanië met Israël, dat vanochtend door de FIFA is goedgekeurd. 10 speelsteden (5 in Israël, 5 in Jordanië) zullen het podium worden van het komende WK voetbal.

Volgens kenners zat dit er aan te komen . Al sinds 2014 woedt de discussie over het de fraude bij het toewijzen van de WK’s van zowel Rusland 2018 als Qatar 2022. Mayne Nicholls liet vandaag weten dat ook Qatar de organisatie van het WK definitief op zijn buik kan schrijven. Bij Qatar speelde naast de frauduleuze verkiezingen eveneens mee dat de stadions aldaar worden gebouwd door tienduizenden slaven onder slechte omstandigheden, de temperatuur en het moeizame religieuze klimaat (geen bier drinken, homoseksualiteit strafbaar etc.).

Vanavond staat een persconferentie gepland waar de FIFA deze zaak uitgebreid zal toelichten en hopelijk antwoord heeft op alle vragen die ons nu op de lippen branden. Joods.nl verheugt zich nu al op een WK-finale in Tel Aviv van Nederland-Israël (het stadion voor de finale is echter nog niet bekend).

Advertentie (4)