1ste editie Community Fun Run groot succes!

macabi

Afgelopen zondag organiseerde Maccabi Nederland de eerste editie van de Community Fun run in Amsterdam, met groot succes. Het doel was om de brede Joodse gemeenschap bij elkaar te brengen, te versterken en alle 20 partnerorganisaties een platform te bieden om zelf op een leuke manier aan crowdfunding te doen.

Het evenement vond plaats in het hart van het Joods Cultureel Kwartier en werd verrijkt door een welkomstwoord in de Portugese Synagoge. De Esnoga is een van de oudste en zeker mooiste synagoges van West Europa.

In totaal deden zo’n 150 deelnemers mee met de verschillende afstanden, 1km-5km-10km, en kwamen er nog eens zo’n 50 bezoekers om de renners aan te moedigen. Een totaal dus van +/- 200 deelnemers. De grootste prestatie was om een evenement te organiseren wat leuk was voor alle generaties, waardoor het een echte familiedag was.

De 5 hoofdsponsors boden alle deelnemers een Fun Run T-shirt, medaille en waterflesje aan. Het water was hard nodig omdat het tempo er goed in zat. Een van de deelnemers: “We vertrokken alsof het de 200 meter sprint was, oy gevalt”. Het shirt en de medaille zijn beiden een mooi aandenken, zeker omdat de Community Fun Run voor velen het eerste hardloopevenement ooit was.

Namens Maccabi Nederland heeft Philip Wallage het evenement georganiseerd met zijn team van 30 vrijwilligers. “Een grote eer om dit te mogen doen voor mijn gemeenschap en fantastisch om zo veel blije gezichten op de dag zelf te zien. In totaal waren we met 30 vrijwilligers die allen een hele belangrijke rol speelden in de positieve sfeer. Het weer, de hele dag zon, hielp natuurlijk ook mee.”

Maccabi Nederland zal volgend jaar weer dit familie evenement organiseren met al haar partners. Voorlopig staat zondag 25 Juni 2017 in de agenda genoteerd. De organisatie verwacht op basis van het succes van dit jaar en de inzet van de renners dat er volgend jaar wel 500 deelnemers mee kunnen gaan doen.

Meer foto’s en filmpjes op https://www.facebook.com/MaccabiNL/.

Advertentie (4)