Ongeopende brief Otto Frank: AT5 op bezoek bij veilinghuis Corinphila

AT5 bracht vandaag een bezoek aan directeur Nathan Bouscher van het Amstelveense veilinghuis Corinphila en maakte bovenstaand filmpje over de unieke vondst van een ongeopende aan Otto Frank geadresseerde brief.

De brief aan de vader van Anne Frank wordt volgende maand geveild in Amstelveen. De brief is afkomstig van de Britse verzekeringsmaatschappij Gresham, die destijds ook een kantoor had in Amsterdam.

Het veilinghuis verwacht minimaal 500 euro te krijgen voor de ongeopende aan Otto Frank geadresseerde brief, die onlangs in de nalatenschap van posthistoricus Stefan Drukker werd aangetroffen.

Het is niet duidelijk of Drukker wist dat hij de brief in zijn bezit had. “Hij kocht meer dan één persoon aankon. Mogelijk was hij er nog niet aan toegekomen deze brief te beoordelen”, laat Bouscher aan NOS weten. De brief wordt ook niet opengemaakt: “Hij is niet ons eigendom en we zijn een net veilinghuis.”
Advertentie (4)