Joodse objecten van de Noord/Zuidlijn

Noord-ZuidlijnBij de aanleg van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn is van alles aangetroffen, onder andere in de voormalige joodse wijk van Amsterdam. Maak kennis met opgravingen uit de buurt tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Museumcafé van het Joods Historisch Museum.

Archeoloog Marijn Stolk vertelt ‘s middags over het archeologisch onderzoek rond het Waterlooplein.

Door een groot deel van Nederland worden jaarlijks uiteenlopende activiteiten georganiseerd om de archeologie weer midden in de maatschappij en terug naar het publiek te brengen. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op de website van Stichting Nationale Archeologiedagen.

Locatie
Museumcafé Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs voor het Joods Cultureel Kwartier
Tijd: 11.00-17.00 uur
Taal: Nederlands