Elbit Israel heeft het “Dominator gevechtspak” ontwikkeld (video)

Dominator gevechtspak. Screenshot YouTube

Elbit’s uitgebreide DOMINATOR gevechtspak omvat vier apparaten die naadloos integreren met radiosystemen en Battle Management Systemen.

Het Israëlische defensie-elektronicabedrijf Elbit Systems Ltd. heeft nieuwe draagbare apparaten voor de infanterie onthuld, op de DSEI 2019 defensie-beveiligingsbeurs in Londen.

De nieuwe apparaten voorzien in de behoefte van infanteriecommandanten en soldaten om hun interface met Command and Control (C2)-applicaties met andere strijdkrachten en met externe detectiemiddelen te verbeteren, waardoor het omgevingsbewustzijn en de effectiviteit van gevechten wordt verbeterd.

Door de uitbreiding van de DOMINATOR warrior combat suite van Elbit Systems bevat de nieuw gelanceerde set vier apparaten die naadloos integreren met radiosystemen en met de Battle Management Systems: SmartEye (een C2-display op het hoofd), Smart WristView (een C2-display met polsband), SmartSight (een C2-add-on voor wapenvizieren) en SmartNVG (een C2-add-on voor Night Vision Goggles).

Screenshot YouTube

SmartEye is een ballistische bril die commandanten een geo-georiënteerd op het hoofd geplaatste C2-display biedt. Door doorzichtige Augmented Reality (AR) op het vizier te projecteren en realtime beelddetectie mogelijk te maken, zijn SmartEye gebruikers zich onmiddellijk bewust van wat zich in de omgeving afspeelt. SmartEye interfaces met meerdere visuele bronnen, waaronder wapenvizieren, Unmanned Aircraft Systems (UAS) en input van verkenningsunits.

Screenshot YouTube

Smart WristView is een compact, krachtig, robuust C2-display met polsriempjes, dat sodlaten een snel en gemakkelijk zicht geeft op operationele gegevens in gevechtssituaties zonder de greep van het wapen te veranderen, het verbeterd het bewust zijn van de situatie en C2-mogelijkheden op teamniveau.

Screenshot YouTube

SmartSight is een C2-add-on voor de meeste bestaande dag- en nachtwapenvizieren, het projecteert doorzichtige AR-symboliek, laser-afstands meter-gegevens en een kompas op het wapenvizier van de soldaat, waardoor de mogelijkheden effectiever worden om het doel te raken en waardoor daardoor de effectiviteit van de strijd aanzienlijk worden verbeterd.

SmartNVG is een C2-add-on voor de meeste bestaande NVG’s die gesuperponeerde AR-navigatie en operationele symboliek op elk beeldvorming systeem biedt, waardoor de effectiviteit bij nachtactiviteiten aanzienlijk wordt verbeterd. SmartNVG is compatibel met zowel HDMI als Android.

Het complete Dominator gevechtspak bevat ook de onlangs gelanceerde SmarTrack – een situationeel bewustzijnssysteem voor troepen in gebieden waar geen GPS ontvangst is.

Advertentie (4)