Ruim 1 miljoen toeristen vanuit Israel naar Egyptische Sinai woestijn (VIDEO)

Screenshot YouTube

Israëli’s hebben de Sinaï terug op hun vakantiekaart gezet. Sinds het begin van het jaar zijn ruim een miljoen toeristen de grensovergang Taba, tussen Eilat en Egypte, gepasseerd. Een stijging van 30% ten opzichte van 2018.

Maar de komende weken worden record aantallen toeristen verwacht die vanuit Israel naar de Sinai zullen gaan, waardoor de stijging nog groter lijkt te worden.

Volgens cijfers van de Israel Airports Authority, die verantwoordelijk is voor alle grensovergangen, wordt verwacht dat 150.000 toeristen de grensovergangen zullen passeren tijdens de aankomende Joodse feestdagen, waaronder alleen al 35.000 toeristen tussen 25 september en 1 oktober (rond het Joodse Nieuwjaar) en 20.000 toeristen voor en na Jom Kipoer (Grote Verzoendag).

Als er alleen gekeken wordt naar Israeli’s onder deze toeristen, zijn dat er minimaal 400.000.

De Sinai oefent al heel lang grote aantrekkingskracht op Israeli’s. Niet alleen doordat het veel goedkoper is dan bijvoorbeeld Eilat, maar vooral door de puurheid van het landschap. Bekijk daarvoor onderstaande video.