Koosjer recept voor Soekot

Foto. Kosher.com

Het is weer donderdag, dus tijd voor een nieuw koosjer recept. En dat komt goed want zondagavond begint Soekot van 13 tot 20 oktober en volgens goed Joods gebruik hoort ook daar veel en lekker eten bij.

Kosher.com heeft een recept met de perfecte mix van herfstgroenten voor een vullende salade voor Soekot (en eigenlijk iedere dag!). Deze suikervrije saus is zo fantastisch dat je het recept wilt verdrievoudigen en het wilt gebruiken in salades en als marinade op vlees, kip en vis.

Onder de video vind u de ingrediënten en bereiding.

Salade

  • 3-4 kopjes pompoen in blokjes
  • 8 gram gesneden Portobello-champignons
  • 1 grote of 2 middelgrote venkelbollen, gehakt
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 2 eetlepels pecannoten
  • 1 doos vooraf gecontroleerd springmix
  • 1 doos vooraf ingecheckte boerenkool
  • Zeta olijfolie en zout voor het braden en sauteren van groenten

Balsamic ‘N Herb Dressing

  • 1/3 kopje Tuscanini Balsamico Azijn
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 kopje olijfolie van Zeta
  • 1/4 kopje water
  • 2 blokjes Gefen Frozen Knoflook of 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel verse of gedroogde peterselie
  • 1/4 theelepel rozemarijn en / of tijm
  • 1/4 theelepel Gefen Basilicum
  • 1/2 theelepel grof gemalen Gefen Black Pepper
  • 1 theelepel Gefen Himalayan Roze of zeezout