Tel Aviv in wereld top 10 voor beste straatsnacks

Screenshot YouTube

De stad Tel Aviv pakt de zevende plaats op een lijst van de 50 beste steden ter wereld waar je het lekkerste street food kan nuttigen, volgens een onderzoek van CEOWORLD magazine, een business magazine en nieuwssite voor bestuurders van bedrijven en ondernemers.

Het magazine rangschikt jaarlijks verschillende categorieën, zoals de beste business schools, top universiteiten, de rijkste individuen, enzovoort.

In zijn nieuwste ranglijst onderzocht het magazine de beste steden voor reizigers die van straatsnacks houden. De gegevens voor de Street-Food Index 2019 zijn gebaseerd op een jaarlijkse enquête in opdracht van het magazine onder 92.000 zakenreizigers en 1.400 zakelijke reisbureaus in 86 landen. Het tijdschrift, dat zegt dat dit de “eerste index in zijn soort” is, voerde de enquête gedurende drie maanden uit, van half juli tot half september 2019.

De Street Food City Index 2019 rangschikte de steden op vier parameters: aantal leveranciers van straatvoedsel, betaalbaarheid, aantal ervaringen met straatvoedsel en voedselhygiëne.

Tel Aviv staat bekend om zijn unieke straatvoedingsindustrie, die een smeltkroes van gerechten uit het Midden-Oosten omvat uit landen zoals Marokko, Jemen en Irak. Landen waar veel grootouders van Israëliërs vandaan komen. Delicatessen zoals bourekas, schilferige gebakjes gemaakt van bladerdeeg of filodeeg en gevuld met kaas, spinazie en aardappel en falafel, of gefrituurde kikkererwten beignets, staan op het menu. Ander voedsel zijn onder meer hummus, shoarma, gekruid vlees, shakshuka (gepocheerde eieren in een pittige, gestoofde tomatensaus) en sabich, gefrituurde plakjes aubergine in een pita.

Singapore nam de eerste plaats in, gevolgd door Bangkok en Hong Kong op respectievelijk de tweede en derde plaats. Ho Chi Minh in Vietnam eindigde op de vierde plaats en het Indiase Mumbai eindigde op de vijfde plaats. Net boven Tel Aviv nam Rome de zesde plaats in.

Advertentie (4)