Zes plaatsen waard te bezoeken in noord Galilea

Het noorden van Israel kent vele plekken die het meer dan waard zijn om te bezoeken. In dit artikel een zestal plekken in het westelijk gedeelte van noordelijk Galilea (Galil) in Israel.

Rosh Hanikra

foto Roshhanikra.com<br />

De grotten van Rosh Hanikra moet je hebben gezien. Ze liggen in het uiterste noord westen van Israel op en onder de grens met Libanon.

Foto Roshhanikra.com

De snelle kabelbaan rit naar beneden is een leuke ervaring, ook al is het geen concurrentie met zijn Zwitserse of Noorse tegenhangers.

Het stromende water in de grotten is een opwindende ervaring voor jong en oud, te meer als je je realiseert dat je onder Libanees grondgebied bent.

The Painted House

Foto ozrothagalil.org.il

Vanaf Rosh Hanikra, neem je weg 899 naar het oosten en kom je bij Shlomi uit. Daar staat een zeer ongewoon huis. De overleden kunstenaar Ofra (Afia) Zacharia schilderde het interieur van haar appartement in een cartoonachtige, naïeve stijl met gekke patronen van strepen en kleuren, met Afrikaanse en Mexicaanse motieven.

<em>Foto ozrothagalil.org.il</em>

Zacharia een immigrant uit Jemen die nooit Hebreeuws had geleerd, werd op 80-jarige leeftijd ontheemd van het land waarop ze woonde toen de moshav besloot zijn industriële zone uit te breiden. Haar reactie: schilderen en in het proces om het verhaal van haar leven te vertellen door elke muur, vloer, plafond en zelfs raam met kleur te bedekken.

<em>Foto ozrothagalil.org.il</em>

Het appartement ligt in het midden van een woonwijk, enkele trappen af ​​en langs een onopvallende binnenplaats – als je één keer met je ogen knippert zou je het kunnen missen.

Keshet Cave

Foto GoIsrael.com

Ga verder via weg 899 en sla linksaf om naar een ​​bochtige weg naar de top van Park Adamit. Daar vind je de Keshet-grot, een gewaagd geologisch kuiltje met een prachtig uitzicht over de hele West-Galilea.

Foto GoIsrael.com

Keshet is Hebreeuws voor ‘boog’, dat is hoe de rand van de grot zich presenteert. De grot zelf ligt op slechts 10 minuten lopen van de parkeerplaats via een verhard wandelpad.

Park Goren

Photo: KKL-JNF Archive

Aan de overkant van Keshet Cave, is Park Goren gevuld met mooie picknickplaatsen en wandelpaden. Van de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht op het fort van Montfort Kruisvaders kasteel .

Davidson Sculpture Garden

Foto ozrothagalil.org.il

Verborgen in Kibbutz Eilon, tussen de parken Adamit en Goren, hebben Ruth en Meir Davidson een rustige tuin gecreëerd van ongeveer 300 met mozaïek bedekte sculpturen, die alle soorten echte en schijnbewegingen vertegenwoordigen – inclusief een grote verscheidenheid aan totemsculpturen en mozaïekmaskers – gemaakt over een periode van 50 jaar.

<em>Foto ozrothagalil.org.il </em>

Er is een galerij en een levendige volière in de buurt (waardoor het niet zo contemplatief is als de Davidsons misschien hadden voorzien). Je bent vrij om te wandelen zolang je wilt.

Buza

Foto BUZA<br />

Het meest perfecte ijs in de regio is bij Buza, een joint venture tussen Adam Ziv, een jood uit Kibbutz Sasa, en Alaa Sweetat, een lokale moslim. Het vlaggenschip van de groeiende keten bevindt zich in de gemengde joods-Arabische stad Ma’alot-Tarshiha. (Workshops en rondleidingen zijn te bestellen bij het Buza bezoekerscentrum in Kibbutz Sasa).

Foto BUZA

Buza betekent gewoon ‘ijs’ in het Arabisch, maar er is niets eenvoudigs aan de volledig natuurlijke creatieve smaken. Bijvoorbeeld ijs van gezouten cashew caramel met kokosnoot. Maar er is ook veganistische chocolade in een kegel met halva-smaak om maar een paar van de vele tientallen smaken te noemen.

Advertentie (4)