ElAl kondigt als proef drie directe vluchten naar Australië aan

ElAl Dreamliner. Screenshot YouTube

Er gingen al enige tijd geruchten, maar het is nu officieel: vanaf april zal ElAl, de nationale luchtvaartmaatschappij van Israël, beginnen met het aanbieden van de 17-uur durende rechtstreekse vlucht vanuit Tel Aviv naar Australië en omgekeerd, om de levensvatbaarheid van de route te onderzoeken.

De vluchten duren naar verwachting tussen de 17 en 18 uur in beide richtingen, en zullen worden uitgevoerd met één van de state-of-the-art Dreamliner 787-vliegtuigen, waarvan El Al er nu 12 in dienst heeft.

Israëlische ambassadeur in Australië Mark Sofer begroette de aankondiging als een manier om zowel de interpersoonlijke als zakelijke banden tussen de twee landen te verbeteren.

“Directe vluchten zijn game-changers in bilaterale relaties,” schreef Sofer op Twitter.

De testvluchten naar Melbourne volgen na de aankondiging van nieuwe rechtstreekse vluchten door Israels nationale luchtvaartmaatschappij naar Tokio, Dublin en Düsseldorf in 2020

De vluchten vanuit Tel Aviv starten op 2, 23 en 14 mei, en de retourvluchten op 4, 25 en 16 mei. De vlucht naar Melbourne duurt ongeveer 16 uur en 45 minuten en de vlucht naar Tel Aviv wordt geschat op 17 uur en 45 minuten.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat het retourtarief voor de proefvluchten, inclusief luchthavenbelastingen, bagage en zitplaats, begint bij $ 1.199.

Advertentie (4)