Tel Aviv staat op nummer 7 van toplocaties die elke fijnproever moet bezoeken

Ter illustratie. Screenshot Twitter

Nog een reden Tel Aviv te bezoeken: Op de door de BBC samengestelde Good Food list for 2020 staat Tel Aviv op de zevende plek. Nederland op de vijfde.

“The White City that never sleeps”, zoals BBC Tel Aviv duidt, overtrof de keuken en de voedsel-gerichte cultuur van Spanje, met name de stad Cadiz, evenals het cordon bleu van de kust van Schotland, met hun eersteklas schelpdieren, en fijne whisky.

“In de afgelopen jaren heeft Tel Aviv zijn spel opgevoerd om de zelfbenoemde veganistische hoofdstad van de wereld te worden, met gelikte veganistische eettenten en ketens die in Israel, zoals Domino’s Pizza, dier-vrije-producten aanbieden,” zei de BBC in haar recensie.

De veganistische cultuur van Tel Aviv maakte dat de BBC de Israëlische “kustparadijsstad” op nummer zeven heeft gezet.

BBC beschreef de voordelen van eten in Tel Aviv – inclusief plantaardig voedsel dat vaak op dezelfde dag van boerderij naar tafel reist, op de voet gevolgd door de prachtige stranden en andere mooie landschappen in de stad zelf – gevolgd door de bruisende, jeugdige sfeer en seculiere cultuur.

Tel Aviv heeft een snel florerende culinaire bekwaamheid met restaurants die links en rechts opduiken, met verschillende disciplines en specialiteiten. Met Israël als een smeltkroes van burgers van over de hele wereld, omvatten de eetgelegenheden verspreid over de “White City” een breed scala van zowel buitenlandse als binnenlandse keukens, aldus het rapport van BBC.

Het meest aantrekkelijke aspect voor de BBC was echter de “budget food.”

“Voor voortreffelijk straatvoedsel, zoals hummus, falafel en shakshuka in Tel Aviv, die worden geserveerd in (kleine) straatkraampjes en kraampjes langs lokale markten (zoals de uitgestrekte Shuk Hacarmel), is er eigenlijk niets beters te vinden”, schrijft de BBC.

De zes locaties die Tel Aviv op de lijst van de BBC overtroffen, waren de subtiele specerijen en smaakcombinaties van de gerechten van Marokko; de Arabische en Italiaanse invloeden van Malta; de Nederlandse keuken; de Latijns-geïnspireerde culinaire stijl van de stad Los Cabos, Mexico (gezegend met de beschikbaarheid van verse zeevruchten, waardoor verbluffende gerechten ontstaan). Andere steden op de toplijst: Lyon, ook bekend als de de facto culinaire hoofdstad van Frankrijk en bovenaan de lijst, het schelpdier-vriendelijke en ruime Ierse ontbijt in Galway, Ierland.

Advertentie (4)