Iron Dome heeft een belangrijke upgrade gekregen

Iron Dome. Foto Ministerie van Defensie

Het Israëlische leger heeft zondag aangekondigd dat het een reeks succesvolle proeven in Zuid-Israël heeft uitgevoerd om een ​​nieuwe upgrade van het Iron Dome raketafweersysteem te testen, meldt Ynet.

De IMDO (Israel Missile Defense Organization) die toezicht houdt op de ontwikkeling en productie van anti-raket raketten, onthulde deze belangrijke vooruitgang in de defensieve capaciteiten van Israël, minder dan een week nadat het ministerie van Defensie een nieuwe revolutionaire op laser gebaseerde luchtverdedigingssysteem onthulde.

Het ministerie van Defensie heeft echter geen details bekendgemaakt over de aard van de upgrade.

Het enige wat in de verklaring stond was dat de proeven met een succespercentage van 100% zijn afgerond. Het systeem onderschepte alle projectielen die tijdens het experiment werden gelanceerd. De staat Israël is nu beter beschermd.”

“Deze succesvolle reeks proeven vormen een belangrijke mijlpaal in de operationele defensieve capaciteiten van de staat Israël tegen bestaande en toekomstige bedreigingen”, aldus de verklaring . “Deze proeven testten de nieuw ontwikkelde capaciteiten van het systeem in een groot aantal scenario’s die toekomstige bedreigingen simuleren waarmee het systeem te maken zal krijgen tijdens een confrontatie.”

Sinds de eerste onderschepping door Iron Dome in april 2011 boven de zuidelijke stad Ashkelon, zijn meer dan 2.400 succesvolle onderscheppingen geregistreerd, vooral in het zuiden van Israël, maar ook in het noorden, met een gemiddeld slagingspercentage van 85%.

IMDO-directeur Moshe Patel zei dat het nieuwe ge-upgrade systeem, wanneer het wordt afgeleverd bij de IDF, de luchtmacht in staat zal stellen de toekomstige bedreigingen uit de regio veel beter af te handelen.