Nieuwe IDF gevechtseenheid komt eraan

Soldaten van de Yahalom eenheid. Foto IDF

De IDF is begonnen met het verplaatsen van troepen naar een nieuwe multidimensionale gevechtseenheid die de capaciteiten van soldaten en officieren van verschillende eenheden in het leger organisch zal integreren waardoor de gevechtskracht aanmerkelijk zal worden verbeterd.

De troepen zullen afkomstig zijn van eenheden in de infanterie, gevechtseenheden, waaronder troepen van de verkenningsbataljons Yahalom en Gadsar, parachutisten, artillerie, de Oketz-hondeneenheid en de Duvdevan commando-eenheid, evenals de luchtmacht (inclusief piloten) en veldinformatie .

De nieuwe eenheid, waarvan de naam nog niet bekend is, maakt deel uit van de verandering in het perspectief van het leger om uitdagingen van vijanden aan te gaan. Het doel ervan is om de dodelijkheid van IDF- manoeuvres in toekomstige oorlogen te verbeteren door snel meer vijandelijke middelen te vernietigen naarmate troepen dieper in vijandelijk gebied oprukken.

De eenheid zal worden uitgerust met geclassificeerde gevechtstechnologieën, waarvan sommige nog in ontwikkeling zijn, evenals onbemande luchtvaartuigen voor verschillende missies. Het zal ook fungeren als een testterrein voor nieuwe gevechtstechnieken en tactieken ontwikkeld door de onlangs opgerichte Shiloah-eenheid die verantwoordelijk is voor het moderniseren van vechtmethoden en wapens.

De beslissing om de gevechtseenheid op te richten werd genomen door stafchef Lt.-Gen. Aviv Kochavi als onderdeel van het meerjarenplan van de IDF, dat erop gericht is het leger in toekomstige conflicten innovatiever en dodelijker te maken.

Commandant van de nieuwe eenheid zal Lt.-Col. Ayin worden, die eerder de commandant van de Duvdevan commando-eenheid was, maar wiens promotie in rang anderhalf jaar werd vertraagd nadat een soldaat in de eenheid werd gedood toen een kogel per ongeluk werd gelost door een soldaat die met zijn pistool had gespeeld.

In de loop van het volgende jaar zal de nieuwe eenheid opereren onder Divisie 98 en zal eerst een aantal grootschalige oefeningen hebben gedaan voordat deze operationeel wordt. Omdat er geen vergelijkbaar model is als voorbeeld, zal de nieuwe eenheid in de toekomst een prototype zijn voor vergelijkbare eenheden in de IDF.

Het vormen van de nieuwe eenheid is onderdeel van het nieuwe meerjarenplan van de IDF, dat officieel op woensdag begon en Tnufa wordt genoemd.

In vorige oorlogen konden troepen de vijand op één duidelijke locatie visualiseren. De vijand van vandaag is gedecentraliseerd en moeilijker te visualiseren. Vijanden zijn tijdgevoelige doelen geworden die de IDF uitdagen om ze direct na detectie te treffen voordat ze weer verdwijnen.

Volgens het plan zal de IDF ook capaciteiten verspreiden naar alle operationele eenheden (bataljons en bedrijven), om alle verschillende afdelingen samen te laten werken in manoeuvreren en verdedigen en om troepen en commandanten in het veld te machtigen. Er zal ook een digitale transformatie plaatsvinden in de IDF, waar alle troepen zullen worden verbonden – van de piloot in de lucht tot de pelotonscommandant op de grond.

In het moderne slagveld van vandaag is het vermogen om informatie te delen en continue communicatie tussen verschillende krachten te behouden van vitaal belang voor het succes van elke missie.