Israëli’s bang te vliegen vanwege Coronavirus, toeristen annuleren reis naar Israël

Aankomsthal BG Airport. Screenshot YouTube

Terwijl veel Israëli’s hun vluchten annuleren naar Oost-Azië, Europa en de VS, annuleren veel toeristen hun bezoek aan Israël. Incoming Tour Operators-directeur-generaal Yossi Fattal meldt een daling van 50 tot 60% in het volume van georganiseerde reisgroepen naar Israël.

Fattal haalt ook annuleringen aan van groepen die al een reis naar Israël hebben geboekt, niet alleen vanuit China maar ook vanuit Europa. “Het is ons duidelijk dat dit een wereldwijde trend is die ook Israël zal bereiken.”

“We houden spoeddiscussies, waarin we bespreken hoe we moeten omgaan met de mogelijkheid van massale annuleringen. De markt is in shock. We krijgen tientallen telefoontjes van groepen uit Europa en de VS. We zijn bezorgd over de annuleringen, en ook bezorgd over de financiële gezondheid van de toeristenindustrie in Israël. Gezien de annuleringen van diensten die onze partners in het buitenland voor de groepen kochten. Het aantal annuleringen ligt nu bij 10%, maar het is duidelijk dat dit zal toenemen. “

De shocktoestand in het buitenland waarnaar Fattal verwijst, is ook een passende beschrijving van wat er gebeurt bij reisbureaus in Israël.

“Reizigers die een vakantie in Warschau hebben gekocht bellen me en maken zich zorgen. De markt in Israël wordt getroffen door de paniek die door het ministerie van Volksgezondheid is gezaaid,” vertelde een ervaren toeristenagent aan Globes. “Er is een drastische daling van de boekingen voor Oost-Azië en dat is begrijpelijk. Maar boekingen in het algemeen zijn tot stilstand gekomen, zelfs voor Pesach-vluchten naar Verona of Cyprus.”

Een andere reisagent is ervan overtuigd dat de volgende landen die annuleringen van Israëlische passagiers ervaren, Thailand en Japan zullen zijn. “Het kersenbloesemseizoen in Japan, dat volgende maand zal plaatsvinden, trekt normaal duizenden Israëliërs aan, ook op de rechtstreekse vluchten die El Al nu met ongelukkige timing lanceert.

“Gezien de waarschuwingen van het ministerie van Volksgezondheid over andere landen dan China, waaronder Thailand, Japan en Zuid-Korea, neemt de paniek onder het publiek toe. Ons callcenter ontvangt voornamelijk telefoontjes van mensen die willen weten wat de annuleringsvoorwaarden zijn voor het pakket of de vlucht die ze hebben geboekt. Aangezien voor veel van deze vluchten geen restitutie kan worden verleend, wachten veel mensen die weten dat ze hun geld kunnen verliezen tot het laatste moment.”

Aan de andere kant nemen het aantal boekingen van Israëliërs voor bestemmingen in Israël toe. In plaats van naar Azië of Europa te reizen, besluiten veel Israëliërs tijdens Pesach in eigen land op vakantie te gaan naar Eilat, Galilea of de Dode Zee. Het aantal boekingen voor Eilat is de afgelopen week explosief gestegen met 50%.

Als het Coronavirus niet snel wordt bedwongen zit een nieuw toeristenrecord er dit jaar niet in voor Israël.

Advertentie (4)