‘Israel-style’ kamperen in Israel is een onvergetelijke ervaring

Vergelijk het niet met de campings in Nederland of bijvoorbeeld zuid Frankrijk, kamperen in Israel brengt je terug naar de basis. Maar daar krijg je heel veel voor terug, zoals prachtige zonsondergangen, prachtige uitzichten, koken op een kampvuur om zomaar een paar voorbeelden te noemen, echt er gaat echt niets boven de nacht buiten doorbrengen in de Israelische natuur.

Dus als u de volgende keer dat u Israel bezoekt niet in een Airbnb appartement of hotelkamer wilt doorbrengen en Israel op een andere manier wilt leren kennen, zijn er hier een paar voorbeelden.

Ze zijn misschien niet zo mooi, maar ze zijn twee keer zo memorabel en je bent weg van de hordes andere toeristen. Een tip, vergeet de insecten werende middelen niet.

Horshat Tal

Horshat Tal. Screenshot YouTube

Het prachtige Horshat Tal-bos ligt aan de voet van de Hermon-berg in het noorden van Israël. Verspreid over 170 hectare, beschikt het over enorme gazons, een groot meer, oude eiken en een orchideeënreservaat.

De camping aan het bos vereist toegangsprijzen en biedt in ruil daarvoor een breed scala aan voorzieningen, van verlichting, warme douches en badkamers tot picknicktafels en oplaadpunten voor mobiele telefoons. Net voldoende om je niet volledig los te maken van de beschaving.

Bezoekers kunnen ervoor kiezen om hun dagen door te brengen in het bos of te genieten van enkele wandelingen in de nabijgelegen natuurreservaten Banias of Nahal Snir waar je langs grote watervallen loopt. Hoe dan ook, een leuke dag vol water is gegarandeerd.

Kohav Hayarden

Belvoirt fort. Screenshot YouTube

Kohav Hayarden, ook wel bekend als het fort van Belvoir, is een fort uit het Crusader-tijdperk, compleet met een slotgracht en zo.

Dit prachtige historische gebied in het noorden van het land moet je hebben gezien als je Israel bezoekt, En wat is een betere manier om ervan te genieten dan om daar ook te slapen?

Voor een bescheiden vergoeding kunnen kampeerders een tent opzetten of recht onder de sterren slapen. En terwijl er een gebouw is met een aanrecht en stromend water, moeten douches wachten tot je weer in de bewoonde wereld bent.

Achziv

Achziv beach. Screenshot YouTube

Misschien wel de mooiste locatie ooit voor een camping, is Achziv een prachtige plek aan het , misschien wel, mooiste strand van Israel, net ten noorden van Naharya, waardoor het buiten slapen al zo veel aantrekkelijker is.

De toegangsprijzen zijn niet hoog en bieden bezoekers een picknicktafel, toiletten, warm water, douches. Er zijn echter geen keukenfaciliteiten beschikbaar, dus neem een ​​lunchpakket mee. Of ga naar een van de restaurants in de buurt

Yarkon park Tel Aviv

Camping Yarkon park. Screenshot

Wil je gaan kamperen zonder te ver van Tel Aviv te rijden? Ga dan naar de camping Yarkon. Je kampeert aan de oevers van de rivier de Yarkon, het terrein is bovengemiddeld qua voorzieningen, er zijn zelfs filmvertoningen in de zomer en lantaarntochten.

De toegangsprijs is bescheiden en bezoekers kunnen kiezen of ze volledig buiten slapen, hun eigen tent meenemen of er een huren.

Houd er rekening mee dat het comfortniveau en de korte afstand van de metropool Tel Aviv de aangrenzende Yarkon en Tel Afek National Park de plek tot een enorme hit maken in het weekend, dus probeer voor een rustigere tijd zoals bijvoorbeeld in het midden van de week.

Masada

Masada camping. Screenshot

Masada heeft echt geen introductie nodig. De ochtendwandeling bij zonsopgang, de fascinerende archeologie en zijn legendarische geschiedenis maken deze bergtop tot een van de beroemdste plekken van Israël. Dus hoe cool is het om op de Masada te slapen?

Zoals je misschien zou verwachten, is deze camping een van de best uitgeruste van Israël. Bezoekers kunnen kiezen of ze hun eigen tent meenemen, er een huren of zelfs hun hoofd neerleggen in een grote bedoeïenentent. Er zijn ‘kamers’ die plaats bieden aan maximaal vijf personen voor degenen die nog niet zo dol zijn op slapen in de open lucht en er is een caravanpark, voor het geval u met een camper komt.

Er is ook een barbecueplaats, kampvuur plekken, toiletten, douches en oplaadpunten voor mobiele telefoons. Er is een toegangsprijs voor de camping, maar echt, de ervaring die je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar.

Khan Be’erot (Ramon Crater)

Screenshot YouTube

Slapen in het midden van de woestijn, vlak bij de unieke Ramon Crater, ‘s nachts kijken naar die ongelooflijk prachtige sterrenhemel. Wie wil dat nou niet.

Faciliteiten omvatten drinkfonteinen, barbecue- en plekken voor een kampvuur, toiletten en douches, evenals een koelkastruimte voor de ingrediënten voor die chique maaltijd die u na zoveel geld kunt besparen.

Hoe comfortabel de camping ook is, laat u niet verleiden om te lang te slapen. De hele dag wandelen door en langs de Ramon Crater, maar doe dat wel vroeg in de ochtend voordat het te warm wordt.

Small Crater

Small Crater. Screenshot

Een andere geweldige, gratis woestijnvakantie is de camping in de buurt van de Kleine Krater. De plek is zo eenvoudig als maar mogelijk is, dat wil zeggen, nul voorzieningen, maar is gemakkelijk bereikbaar en biedt een uitstekende uitvalsbasis om de woestijn van Israël te verkennen.

Bijzonder mooi is het nabijgelegen uitkijkpunt van de Kleine Krater. Zorg ervoor dat je bij zonsopgang het uitzicht vangt om de schemerige tinten in al hun glorie te waarderen.

Een andere geweldige, gratis woestijnvakantie is de camping in de buurt van de Kleine Krater. De gronden zijn zo eenvoudig als ze krijgen – dat wil zeggen, nul voorzieningen – maar zijn gemakkelijk bereikbaar en bieden een uitstekende uitvalsbasis om de woestijn van Israël te verkennen.

Bijzonder mooi is het nabijgelegen uitkijkpunt van de Kleine Krater. Zorg ervoor dat je bij zonsopgang het uitzicht vangt om de schemerige tinten in al hun glorie te waarderen.

Een andere geweldige, gratis woestijnvakantie is de camping in de buurt van de Kleine Krater. De gronden zijn zo eenvoudig als ze krijgen – dat wil zeggen, nul voorzieningen – maar zijn gemakkelijk bereikbaar en bieden een uitstekende uitvalsbasis om de woestijn van Israël te verkennen.

Bijzonder mooi is het nabijgelegen uitkijkpunt van de Kleine Krater. Zorg ervoor dat je bij zonsopgang het uitzicht vangt om de schemerige tinten in al hun glorie te waarderen.

Lotz Cisterns

 

Screenshot

Ga hier niet naar toe als niet zonder je telefoon kunt. Maar als de gedachte om de nacht door te brengen in ‘the middle of nowhere’ je opwindt, dan is Lotz Cisterns in de Negev-bergen de plek voor jou.

De oude waterreservoirs rond de gratis camping dateren van duizenden jaren terug en sommigen van hen vullen zich nog steeds met water tot de dag van vandaag. Dankzij deze waterbronnen staat het woestijngebied in de winter en het voorjaar in prachtige bloei, zeker een gezicht waard om buiten de gebaande paden te komen. De afgelegen locatie trekt ook liefhebbers van astronomie, omdat de complete duisternis sterren kijken zo veel beter maakt.

Advertentie (4)