Zeven Israelische startups met vegan alternatieven

Misschien komt het doordat je een dierenliefhebber bent, of dat gewoon niet wilt dat dieren voor consumptie worden geslacht. Wat je omstandigheden ook zijn, er zijn genoeg redenen om te overwegen vegan te worden, of op zijn minst je consumptie van dierlijke producten te beperken, maar veel mensen vinden het moeilijk om de overstap te maken, uit angst dat ze geen beschikbare alternatieven zullen vinden of dat het hen zou kunnen dwingen om hun levensstijl volledig te veranderen.

Gelukkig voor jou zijn er veel bedrijven die hopen op de groeiende golf van milieu- en gezondheidsbewuste voedselconsumptie. Hieronder staan zeven Israël-gekoppelde startups die veganistische alternatieven ontwikkelen voor dagelijkse producten, van cellulose-hamburgers tot plantaardige eieren.

Equinom

Foto Equinom

Equinom Ltd. is een computationeel veredelingsbedrijf dat speciale gewassen ontwikkelt voor de voedingsindustrie, inclusief eiwitrijke peulvruchten die bedoeld zijn voor gebruik in veganistische voedingsproducten. Het bedrijf heeft een aantal partnerschappen, waaronder een meerjarig contract met hummusfabrikant Sabra Dipping Company LLC, een White Plains, in New York gevestigde dochteronderneming van de Israëlische voedsel- en drankenproducent Strauss Group, en een commercialiseringsovereenkomst met het aan de beurs van Tokio genoteerde Mitsui & Co. Ltd.

VeganNation

Foto Vegan Nation

VeganNation Services Ltd. ontwikkelt een cryptocurrency genaamd Vegan Coin (VCN), die het ‘s werelds eerste “100% wreedheidvrije digitale munt” noemt. De nieuw geslagen VCN is ontworpen om de handel tussen veganisten te vergemakkelijken en het bedrijf heeft ook een online marktplaats voor veganistische producten en diensten, aangeboden door veganistische bedrijven aan veganistische consumenten.

Zero Egg

Foto Zero Egg

Zero Egg Ltd. ontwikkelt en produceert een plantaardige vloeistof die de smaak, het uiterlijk en de chemische functie van een ei imiteert. Volgens het bedrijf kan het product worden gebruikt als vervanger van eieren in veel recepten, waaronder omeletten en mayonaise. Volgens de verklaringen van het bedrijf is het ei van het bedrijf ook cholesterolvrij.

Else Nutrition

Foto ELSE nutrition

Else Nutrition Holdings Inc. ontwikkelt een veganistische babyformule gemaakt van amandel en boekweit. De formule is bedoeld om de algemeen verspreide formules op basis van koemelk proteïne te vervangen die hormoonvrije stoffen bieden die voldoen aan de voedingswaarde standaardsamenstellingswaarden van moedermelk, volgens bedrijfsverklaringen. Het bedrijf stond in juni genoteerd op de TSX Venture Exchange met een waarde van 17 miljoen Canadese dollar.

Kinoko-Tech

Kinoko-Tech Ltd. produceert glutenvrije, cholesterolvrije en niet-GMO-voedingsproducten op basis van eiwitten afkomstig van mycelium, een eetbaar schimmelweefsel dat groeit op peulvruchten en granen.

SavorEat

Vleesvrije hamburger. Foto SavorEat

Voorheen bekend als Chef-It, ontwikkelt SavourEat Ltd. een machine die direct een vegan burger kan printen uit een cartridge met plantaardige eiwitten, vetten, smaakcomponenten en cellulose, een vezel die kan worden gemanipuleerd om een ​​verscheidenheid aan structuren na te bootsen, inclusief die van runderspier en vet. De machine is ontworpen om infraroodlicht te gebruiken om de hamburger te koken tijdens het afdrukken. SavorEat heeft met succes zijn eerste hamburger geprint in 2017 en vorige maand werkte het samen met de Israëlische hamburgerketen Burgus Burger Bar (BBB) om volgend jaar zijn gedrukte hamburgers te testen.

ChickP

Foto ChickP

ChickP Protein Ltd. ontwikkelt een productieproces dat het hele kikkererwtenzaad gebruikt om hoog geconcentreerd eiwitpoeder te produceren. Het bedrijf beweert dat het eiwitextractieproces de bitterheid in de peulvrucht verwijdert. Met dit proces biedt ChickP een alternatief, niet-GMO plantaardig eiwit dat vrij is van allergenen en hormonen en neutraal van smaak en geur. Het eiwit kan volgens bedrijfsverklaringen worden gebruikt als grondstof voor de productie van commerciële producten voor de voedingsindustrie, zoals vlees- en zuivelalternatieven, eiwitrepen, snacks en dranken.

Advertentie (4)