“De meesten van jullie worden geïnfecteerd”

Bondskanselier Angela Merkel op de persconferentie. Screenshot YouTube.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag laten weten dat naar haar verwachting tot 70% van de Duitse bevolking het coronavirus zal oplopen. De prioriteit van de Duitse regering ligt bij het vertragen van de verspreiding van het virus.

Er zijn in Duitsland volgens de Johns Hopkins University bijna 2.000 besmettingen met het het virus en drie doden. De kanselier is onder vuur komen te liggen vanwege de trage en ineffectieve wijze waarop haar regering op het virus reageert.

“Als het virus hier is, de bevolking geen immuniteit heeft en er geen therapie bestaat, zal 60 tot 70% van de bevolking besmet raken”, zei Merkel woensdag op een persconferentie in Berlijn volgens Reuters. Het land heeft meer dan 82 miljoen inwoners.

“Het proces moet erop gericht zijn de verspreiding van het virus te vertragen om zo te voorkomen dat het gezondheidssysteem wordt overbelast. Ons doel is om tijd te winnen. “

De Tsjechische premier Andrej Babis vindt dat Merkels uitspraken “paniek veroorzaken”.

Merkel zegt dat Berlijn er alles aan doet om het virus in Duitsland onder controle te krijgen, maar weigert hulp aan het door het virus getroffen Italië te geven.

Het aantal bevestigde gevallen in Italië ligt boven de 12.000, waarvan meer dan 800 doden. Merkel vertelde de verslaggevers dat haar regering haar rol zou spelen in de strijd tegen de gevolgen van de epidemie. Zij benadrukte dat een voorgesteld pakket fiscale maatregelen van de Europese Unie niet zou mislukken vanwege Duitsland.

Meer dan 125.000 besmettingen met het coronavirus en 4.595 doden zijn wereldwijd bevestigd.