De nieuwe quarantaine maatregel heeft grote invloed op concerten en evenementen

Van het Israel Festival 2018 in Sultan’s Pool in Jeruzalem Foto Israel Festival

Met wereldwijd coronavirus-angsten en het verbod op grote bijeenkomsten, van sportwedstrijden tot concerten, begint de concert- en festivalkalender van Israël de effecten te voelen.

Maar zoals altijd is het doel van de organisatoren hetzelfde:”the show must go on”.

aAnnuleringen van een van de grote artiesten die van plan zijn om dit voorjaar en dez zomer te komen, waaronder Morrissey in mei, de Red Hot Chili Peppers in juni en Iron Maiden in mei, zijn er nog niet, zeiden de promotors.

Maar veel organisatoren worstelen met annuleringen van artiesten uit Europa of voorzien problemen in de nabije toekomst.

Neem bijvoorbeeld het Israel-festival in Jeruzalem, dat wordt gehouden op 4-20 juni, met tientallen concerten, dansvoorstellingen en toneelwerken, hoewel het nog steeds zal doorgaan, zijn er veel onbekende details op dit moment, zei regisseur Eyal Sher.

“Alles verandert heel snel, van de ene op de andere dag,” zei Sher en heeft voorlopig de voor 24 maart geplande persbijeenkomst uitgesteld.

Voorlopig denkt hij dat de persconferentie en kaartverkoop pas rond 19 april zullen plaatsvinden, “want er is niemand die op dit moment tickets zal gaan kopen”, zegt hij.

Het festival van dit jaar omvat een groep uit Italië, die meer gevallen heeft dan waar dan ook buiten China en is afgesloten. Er zijn ook twee groepen uit Frankrijk en drie uit Spanje, die ook honderden COVID-19-gevallen hebben gezien.

Er zijn de visa voor bezoekende artiesten die moeten worden geregeld, zendingen van sets, hotelreserveringen voor artiesten en huren van stoelen, maar voor nu, zegt Sher, zit voorlopig alles op schema

“We hebben de luxe om te weten dat het pas in juni is, maar de mogelijkheid bestaat dat het wordt uitgesteld of geannuleerd,” zei hij.

Koolulam, het sociale muziekinitiatief dat tickets had verkocht voor zijn Spring Unplugged-tour op vier locaties in Israël van 17 tot en met 30 april, besloot de tour voorlopig te “schorsen”, zei Michal Shahaf, een van de mede-oprichters van Koolulam.

Ze zijn van plan om de data te verzetten, en boden aan om ofwel tickets te eren op de nieuwe concertdata of de kopers terug te betalen, volgens de Koolulam-website.

Een optreden gepland voor afgelopen vrijdag in Hangar 11 in Tel Aviv met Avraham Tal en Netta Barzilai werd geannuleerd toen Barzilai in quarantaine moest na een recente reis naar Spanje.

I was I madrid for less Then 16 hours Wich is sad, but I ate ‏3 magical Doughnuts and took 3 pictures outside my hotel so I'm totally fine.@emilionaranjof 📸

Geplaatst door ‎Netta Barzilai נטע ברזילי‎ op Dinsdag 3 maart 2020

Andere aankomende uitvoeringen zijn al verschoven en gewijzigd, omdat sommige artiesten in quarantaine waren geplaatst en anderen niet naar Israël konden komen.

Het San Remo-festival met twee Italiaanse zangers en gepland voor 10 en 11 april is verplaatst naar 2 en 3 september.

De Israel Philharmonic moest een vervanger vinden voor de Oostenrijkse percussionist Martin Grubinger, die gepland stond om op te treden van 11 tot en met 14 maart, hij is nu vervangen door de Finse klarinettist Osmo Vänskä, die een concert van Mozart zal uitvoeren.

Tot nu toe heeft het Israel Philharmonic Orchestra geen van zijn aankomende concerten geannuleerd, maar het heeft het programma waar nodig gewijzigd.

Als een gebaar naar muziekliefhebbers in quarantaine, zal het orkest op woensdag 11 maart om 20.00 uur een liveconcert uitzenden op de IPO-website van het Charles Bronfman Auditorium, onder leiding van Vanska. Het programma omvat Bach-Skrowaczewski: Toccata en Fuga in D minor; Klarinetconcert van Mozart en Sibelius: Symfonie nr. 5.

Een ander festival voor klassieke muziek, het Bach in Jeruzalem-festival van het Jerusalem Baroque Orchestra met David Shemer, zal doorgaan met zijn concerten van 14-20 maart, maar met enkele andere artiesten dan oorspronkelijk gepland.

De Poolse violist en dirigent Martyna Pastuszka stemde ermee in om deel te nemen aan de belangrijkste evenementen van het Bach-festival, gepland voor 17-19 maart in Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa. Ze wordt vergezeld door de Israëlische baszanger Oded Reich die momenteel in quarantaine zit maar naar verwachting op tijd zal zijn hersteld.

De festivalorganisatoren kwamen afgelopen woensdag te weten dat kunstenaars uit Frankrijk en Duitsland niet zouden kunnen komen, zei CEO Gili Alon-Bitton.

In het Felicja Blumental Music Center in Tel Aviv, waar op 16-21 maart het Felicja Blumental International Music Festival wordt georganiseerd in het Tel Aviv Museum of Art, moest regisseur Avigail Arnheim een ​​nieuw orkest vinden toen haar Zwitserse ensemble tien dagen geleden afzegde, samen met een Franse solist en Israëlische muzikanten uit Duitsland.

Arnheim en haar team vonden snel muzikale vervangingen voor het festival, dat klassieke, etnische en jazzmuziek viert. Ze vonden de meeste van hun nieuwe muzikanten in de lokale Israëlische scene en ze hopen dat een band uit Portugal nog steeds zal kunnen komen.