Microsoft Israël zoekt ondanks coronavirus 200 mensen

Microsoft Herzaliya. Foto Microsoft

Terwijl in Israël het aantal besmette personen met het coronavirus dagelijks toeneemt en er grootschalige ontslagen dreigen in verschillende industriële sectoren, zoekt Microsoft Israël 200 nieuwe werknemers.

Het bedrijf kondigde zaterdag aan dat het van plan is 200 werknemers in dienst te nemen voor het Microsoft onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Israël. De functies waarvoor het bedrijf rekruteert zijn onder andere software-ingenieurs, productmanagers en data-analisten.

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Microsoft in Israël werd opgericht in 1991. Het was de eerste buitenpost van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. Er werken ongeveer 1.500 mensen op drie locaties: de centrale kustplaats Herzliya, de noordelijke havenstad Haifa en in Nazareth. Michal Braverman-Blumenstyk is de vierde manager van het centrum tot nu toe en is de eerste vrouw die de functie bekleedt.

In ander hightech gerelateerd nieuws:

Op zaterdag kondigde Intel aan dat het 15 dagen kinderopvang zal betalen voor werknemers die het nodig hebben. Intel heeft deze beslissing genomen nadat de regering alle onderwijsinstellingen, inclusief kleuterscholen, kinderdagverblijven, speciale onderwijssystemen, jeugdkampen en internaten vanaf zondag gesloten heeft.

Advertentie (4)