Israël onderzoekt om sensoren voor 4D radarbeelden aan te passen om virus op te sporen

foto Vayyar Imaging

Het Israëlische ministerie van Defensie werkt samen met de Israëlische start-up Vayyar Imaging, die gespecialiseerd is in vierdimensionale radarbeeldvorming, om op afstand vroege coronavirus symptomen op te sporen en te monitoren.

Het in Yehud gevestigde Vayyar Imaging werkt samen met het Ministerie van Defensie (Defensie Onderzoek & Ontwikkeling) en het Naval Medical Institute om door het bedrijf ontwikkelde “intelligente sensoren” aan te passen voor detectie en bewaking op afstand van vitale functies die symptomen van COVID-19 aangeven.

De sensoren, waarvan het bedrijf zegt dat ze de hartslag, hartslagvariatie en ademhalingsfrequentie kunnen bewaken zonder dat aanraking nodig is, zijn geschikt voor plaatsing in huizen, ziekenhuizen, fabrieken, knooppunten van openbaar vervoer en grensovergangen.

Tests van twee monitoringsystemen uitgerust met Vayyar-sensoren, uitgevoerd door een door het ministerie van Defensie opgezet nationaal noodteam, hebben met succes de vitale gegevens van patiënten geanalyseerd, aldus het bedrijf.

“Vayyar gebruikt zijn sensortechnologie om de verspreiding van infecties te bestrijden en ook om veiligheidsoplossingen mogelijk te maken voor wanneer sociale afstandsbeperkingen beginnen te verzachten,” vertelde Vayyar-marketingdirecteur Malcolm Berman aan The Jerusalem Post.

“Onze systemen voor gezondheidsbewaking kunnen contactloze, externe bewaking van symptomen in een vroeg stadium bieden, terwijl de persoonlijke interactie wordt verminderd en kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt.”

“In ziekenhuizen kunnen intelligente sensoren symptomen monitoren zonder personeel of besmette apparatuur bloot te stellen. Sensoren kunnen ook in medische centra en spoedeisende hulp worden geplaatst voor snelle, contactloze screening”, zegt het bedrijf.

Het bedrijf zegt dat zijn sensoren kunnen werken in ‘elke omgevingsconditie’, onaangetast door zicht en weersomstandigheden. De sensoren beloven ook een betere privacybescherming dan camera-gebaseerde monitoringoplossingen.

Advertentie (4)