Hotels in Israël bereiden zich voor op heropening

Beresheet hotel Mitpeh Ramon. Foto Isrotel

Toerisme was de eerste sector die zwaar werd getroffen door COVID-19 en waarschijnlijk de laatste die zal herstellen. 95% van de Israëlische hotels is sinds begin maart gesloten en tienduizenden werknemers zijn met onbetaald verlof gestuurd.

Hoewel vanaf, vandaag zondag, het nieuwe seizoen voor binnenlands toerisme officieel opnieuw van start is gegaan, is het in ieder geval tot 16 mei voor buitenlanders verboden Israël te bezoeken. Hoteleigenaren hebben de keuze om te heropenen met lage bezetting, of gesloten blijven totdat bezoekers uit het buitenland worden toegelaten en de toeristenindustrie aantrekt.

Hotel bezoek zal waarschijnlijk ook veranderen, niet alleen vanwege instructies van het Ministerie van Volksgezondheid over sociale afstand, maar ook omdat gasten netheid en hygiëne zullen eisen. Andere accommodaties en zelfs de prijs zijn minder belangrijk. prijs.

De Portugese toerismeautoriteit heeft bijvoorbeeld een gezondheids- en hygiënestandaard opgesteld waar hotels aan moeten voldoen. Israël heeft ook gesproken over de invoering van een dergelijke standaard, maar vooralsnog zullen hotels hun eigen onafhankelijke maatregelen implementeren.

De hotelketen Fattal heeft 40 hotels in Israël en heeft er tijdens de crisis maar één open gehouden, het Herodes hotel in Tel Aviv. De keten is van plan in de eerste fase vier hotels te openen: de Leonardo-Plaza’s in Jeruzalem, Eilat en Tiberias en de Herods aan de Dode Zee.

De Isrotel-keten heeft geen haast met het heropenen van hotels zolang het ministerie van Volksgezondheid de instructies niet heeft bijgewerkt. De eerste drie hotels gaan open in Mitzpe Ramon, Mitzpe Hyamim en Eilat.

Ook Brown Hotels bereidt zich voor op heropening en heeft zelfs een tv-advertentiecampagne op dit moment. De keten zegt dat het onmiddellijk een aantal hotels heropent, waaronder het Brown Beach House en Poli House. Daarna zal het de Villa Brown in Jeruzalem, Brown TLV en Brown Seaside in Tel Aviv en vervolgens Villa Ba’Moshava in Jeruzalem heropenen.

Brown biedt kamers aan voor NIS 480 (€ 126) per koppel per nacht en zegt dat de prijzen voor mei en juni 60% -65% goedkoper zullen zijn dan de overeenkomstige maanden van 2019.

De Nakash Group is van plan op 28 mei vijf hotels te openen: The Setai Jaffa en Herbert Samuel in Tel Aviv, het Reef in Eilat, Milos Dead Sea en The Setai Sea of ​​Galilee. Nakash zegt dat gasten die daar de voorkeur aangeven, op hun kamer kunnen eten.

Zoals alle Israëlische hotelketens biedt de Nakash Group genereuze annuleringsvoorwaarden. Volgens de Israëlische wet kunnen hotelboekingen worden geannuleerd tot 14 dagen nadat de boeking is gemaakt en zeven dagen vóór de datum van de boeking. Maar Israëlische hotels begrijpen dat ze flexibeler moeten zijn en de Nakash Group staat bijvoorbeeld annuleringen tot 48 uur voor de vakantiedatum toe.

De Olive en Rimonim-keten bieden ook het recht om te annuleren zonder boete tot 48 uur voor de vakantie. De keten, die uit zeven hotels bestaat, waarvan sommige met afzonderlijke kamers op de begane grond, bereidt zich voor om haar hotels vanaf 15 mei geleidelijk open te stellen. De keten bereidt ook haar eigen strenge ‘groene standaard’ voor netheid en hygiëne voor, waaronder het voorkomen van contact tussen personeel en gasten, die al hun diensten via technologische middelen zullen ontvangen. Gasten zullen hun temperatuur laten meten en alle activiteiten zullen in open ruimtes plaatsvinden. Speciale aanbiedingen zijn inclusief een tweede nacht voor 50% of een derde nacht gratis.

Touroperator Eshet Tours president en CEO Ephraim Kramer verwachten dat het aantal hotels dat in mei wordt geopend zal toenemen. “Na Shavuot zien we in juni een tweede golf van hotels en eind juli een derde golf na Tisha B’Av. Hoewel er 14 dagen vereist is voor zelf isolatie voor bezoekers uit het buitenland, vertrouwen de hotels voornamelijk op binnenlands toerisme. We krijgen veel vragen van mensen die geïnteresseerd zijn in een vakantie. Het publiek snakt naar vakantie.”

Vanaf 3 mei wordt er accommodatie geopend met aparte ingangen tot de kamers, inclusief ‘zimmers’ (landelijke kamers met of zonder ontbijt). Een verdere versoepeling, twee weken later, hangt af of het aantal nieuwe coronavirus infecties in Israël dat blijft dalen.

Advertentie (4)