Israël gaat 100.000 coronavirus testen uitvoeren ter voorbereiding op 2e golf van besmettingen

Israël zal 100.000 serologische tests voor COVID-19 uitvoeren om de mate van infectie bij de bevolking te bepalen, schrijven Hebreeuwse media woensdagochtend.

In een interview met de New York Times zei de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Moshe Bar-Siman-Tov dat de tests de komende weken zullen plaatsvinden.

De resultaten, merkte hij op, zouden significant zijn om te bepalen of Israëliërs de zogenaamde ‘herd’ immuniteit ontwikkelen of zich zouden moeten voorbereiden op een heropleving van het virus, die groter zal zijn dan de huidige.

Als dat gebeurt, moet Israël stappen ondernemen om zich voor te bereiden op de volgende winter om chaos in ziekenhuizen te voorkomen, voegde Bar-Siman-Tov eraan toe.

“Dit is de belangrijkste missie: maak je klaar voor de volgende golf, vooral een golf in de winter,” vertelde Bar-Siman-Tov de New York Times, “Gelukkig bereikte het Covid-19 virus ons na het griepseizoen. Maar we kunnen er niet vanuit gaan dat er geen tweede golf komt en of dat nu in of na de zomer zal zijn.

Bar-Siman-Tov zei dat hij gelooft dat de vraag naar testen groter zal zijn dan het aantal beschikbare tests, omdat veel Israëli’s zouden willen deelnemen aan de enquête.

Advertentie (4)