Israëlische bevolking wordt binnenkort massaal getest op antilichamen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het ministerie van Volksgezondheid is van plan op grote schaal te gaan testen op antilichamen, om een ​​idee te krijgen van het aantal asymptomatische Israëliërs, aldus een rapport dinsdag.

De serologische tests zijn niet bedoeld om het virus zelf op te sporen; ze detecteren antilichamen, stoffen die het lichaam maakt om het virus te bestrijden.

De komende twee weken zal met testen worden begonnen. Eerst krijgen virus hotspots de aandacht en groepen die voortdurend in contact komen met het publiek, zoals medici en politieagenten.

In de ultraorthodoxe stad Bnei Brak staan ​​zo’n 5.000 tests gepland. Duizenden andere zullen worden uitgevoerd op andere plaatsen waar ook veel COVID-19-besmettingen hebben plaatsgevonden.

Het doel is om conclusies te trekken over groepen en populaties. Uit de tests zal niet blijken of een individu nog steeds het virus heeft. Ook is nog niet bekend of de aanwezigheid van antilichamen immuniteit tegen het coronavirus met zich mee brengt.

Israël heeft vorige maand ongeveer 2,4 miljoen door de FDA goedgekeurde serologische tests gekocht voor een bedrag van 110 miljoen shekel (28 miljoen euro). Deze zullen worden gebruikt tijdens de verschillende fases om de economie en de samenleving te heropenen. Het rapport citeert een bron van het Ministerie van Volksgezondheid die zegt dat de tests binnen een week of twee klaar zijn voor gebruik.

Advertentie (4)