Israëlische startup zuivert ziekenhuislucht van het coronavirus

Airfilter draadloos verbonden met een smartphone. Foto Aura Air

Het Israëlische Sheba Medical Center, dat meer dan 300 Covid-19-patiënten heeft behandeld, heeft gedurende een maand test gedaan met een luchtfiltratie- en desinfectiesysteem van de Israëlische startup Aura Air .

Eerdere laboratoriumexperimenten hadden namelijk al aangetoond dat het systeem een ​​gemiddelde effectiviteit van 99 procent heeft tegen griepvirussen H1N1 en H5N1.

“Toen het coronavirus arriveerde zijn we begonnen met de samenwerking met Sheba in een poging om verontreinigde lucht in het ziekenhuis te verminderen ” zegt Roy Friedberg, vice-president van Aura Air.

“Nu, tijdens het testen, concentreren we ons op het zuiveren en desinfecteren van de lucht tegen ernstige virussen, waaronder het coronavirus,”.

Tijdens de nu begonnen tweede fase van de test in het Sheba Medical Centre, zal het systeem worden geïnstalleerd in laboratoria die het virus diagnosticeren, kamers van de medische staf, kamers van patiënten die besmet zijn met het virus en kamers van risicopatiënten. Tegelijkertijd wordt een klinische en microbiologische proef uitgevoerd.

“Bovendien bevinden we ons, gezien de indrukwekkende prestaties en resultaten die Aura Air op antibacterieel niveau heeft behaald, in de laatste fase van het ontvangen van EU-financiering”, aldus Friedberg. “Het doel is om oplossingen te vinden voor infecties in de gesloten ruimte in het algemeen en het coronavirus in het bijzonder.”

Luchtfilter. Foto Aura Air.

De test in Sheba sluit zich aan bij andere door het bedrijf uitgevoerde testen op soortgelijke virussen in samenwerking met zijn strategische partner, Beth-El Industries, een Israëlisch bedrijf dat geavanceerde luchtfiltersystemen maakt die door civiele en militaire sectoren over de hele wereld worden gebruikt.

Aura Air heeft in de Verenigde Staten nog drie andere pilots uitgevoerd die de luchtkwaliteit aanzienlijk hebben verbeterd – in een Hilton hotel, een vergaderruimte in een commercieel gebouw en een residentieel appartement.

Het bedrijf heeft een subsidie ​​van $ 1,5 miljoen ontvangen van de Israel Innovation Authority en haalt momenteel $ 5 miljoen op.