Israëls minister van Gezondheid waarschuwt voor een nieuwe lockdown

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein

De nieuwe minister van Volksgezondheid, Yuli Edelstein, heeft de Israëlische bevolking gewaarschuwd dat het land snel een nieuwe lockdown kan verwachten als de besmettingspercentages zoals nu blijven stijgen.

‘Terwijl een week geleden het percentage positieve resultaten van alle COVID-19-tests ongeveer 0,5 procent was, is dat op zaterdag gestegen naar 2,5%. Dit is een vervijfvoudiging, ‘ zei Edelstein.

Tijdens een kabinetsvergadering in Jeruzalem wees Edelstein op de sterke toename van infecties de afgelopen dagen en waarschuwde dat een nieuwe lockdown mogelijk veel sneller zal komen dan mensen denken.

Hij benadrukte dat Israël de capaciteit heeft om 15.000 mensen per dag te testen en riep mensen op om zich te laten testen wanneer ze symptomen hebben: “Als het publiek meewerkt, zullen we weten wat de werkelijke besmettingsaantallen zijn.”

Vind hier meer nieuws over het cornavirus

Advertentie (4)