Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

IDF-stafchef Aviv Kohavi. Foto IDF woordvoerders unite

Volgens de nieuwe directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Hezi Levy, zijn er in de afgelopen week 1.700 nieuwe virus patiënten bij gekomen. Gemiddeld zijn dit 250 nieuwe besmettingen per dag. En het blijft maar doorgaan want ook tot maandagochtend kwamen er weer 145 nieuwe besmettingen bij, lees je hier.

Israëlische onderzoekers boeken vooruitgang in onderzoek naar COVID-19 vaccin want onderzoekers van het Israel Institute for Biological Research en het Weizmann Institute of Science hebben een artikel gepubliceerd waarin positieve proeven met een coronavirus vaccin op hamsters worden samengevat, staat hier.

Uit onderzoek van het NIOD, het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie, blijkt dat na de Tweede Wereldoorlog de gemeente Rotterdam het belangrijker vond haar eigen huishoudboekje op peil te houden dan enig oog te hebben voor uit onderduik en concentratiekampen terugkerende Joden die bleken te stuitten op een muur van onverzettelijke en starre ambtenaren zegt het NIOD in het onderzoek naar het Rotterdams gemeentebeleid rond de ontrechting en het rechtsherstel van Joodse slachtoffers tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, je leest het hier.

Nu Israël al ruim een week een stijging ziet van het aantal patiënten die met het coronavirus zijn besmet, blijkt uit cijfers dat ook onder medisch personeel en scholieren en onderwijzers een stijging is van het aantal besmettingen en mensen die uit voorzorg in quarantaine zijn geplaatst, staat hier.

In een versluierde waarschuwing zei een senior adviseur van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo aan een Israëlisch radiostation dat hij “ervan overtuigd” was dat Israël de reactie van de Arabische Golfstaten en de gevolgen daarvan voor de banden met hen zou overwegen voordat het doorging met een plan om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren, lees je in dit artikel hier.

De stafchef van de Israel Defense Forces, Aviv Kohavi, zei zondag dat Iran nu het gevaarlijkste land in het Midden-Oosten is, niet alleen vanwege zijn nucleaire programma, maar ook door de conventionele wapens die het land bezit en de steun voor terreuractiviteiten tegen Israël, lees je hier.

Libanese politieke activiste Kinda el-Khatib werd vorige week vastgehouden en is maandag beschuldigd van spionage voor Israël. Zij zou Israël via Jordanië hebben bezocht. Het verhaal staat hier.

Likoed-steun tegen een gefaseerd Israëlisch annexatieplan en oppositie tegen de oprichting van enclave-nederzettingen is verzekerd, zei de voorzitter van de regionale raad van de Samaria, Yossi Dagan, maandag, en lees je hier.

Israëls welzijnsdiensten zullen in augustus niet in staat zijn om een half miljoen “nieuwe arme” Israëli’s te ondersteunen, waarschuwde minister van Arbeid en Welzijn Itzik Shmuli maandag. Omdat werkloze werknemers langzamer terugkeren dan verwacht op de werkplek en de bezorgdheid groeit over een tweede golf van coronavirus infecties voorziet de minister een probleem, staat hier.

Terwijl plaatsvervangend premier en minister van defensie Benny Gantz de Knesset heeft laten weten afstand te doen van alle voordelen waar hij recht op zou hebben, komt premier Netanyahu met het verzoek om honderdduizenden Shekels die hij heeft uitgegeven voor reparaties en onderhoud aan zijn privé woning (dus niet zijn residentie) door de staat te laten betalen. De rijkste politicus van het land (hij wordt geschat op $ 50 miljoen) wil ook belastingvermindering hebben. Alles over deze rel staat hier.

Een door Republikeinen en Democraten gesteund voorstel baant zich een weg door het Amerikaanse congres voor nieuwe steun voor de samenwerking tussen Israël en de VS op defensiegebied, lees je hier.

Advertentie (4)