Dit was het belangrijkste nieuws van vandaag

Bar Refaeli. Screenshot YouTube

Het aantal nieuwe besmettingen in Israël blijft dagelijks stijgen, het aantal doden is nu 300. Er wordt gezegd dat dit geen tweede virus golf is maar te maken heeft met de scholen die open zijn gegaan drie weken geleden en de horeca die sinds twee weken weer in bedrijf is. Het feit dat er 175 nieuwe virus patiënten in 36 uur zijn bijgekomen blijft verontrustend, lees je hier.

“Israëlische economie krimpt dit jaar met 6,2% ” zegt OESO en daar is helaas geen word aan gelogen. Nog steeds zitten bijna 900.000 werkloos thuis. En nu maar hopen dat er geen tweede virusgolf komt want dan wordt het no erger, lees je hier.

In aansluiting op het vorige bericht is vandaag bekent geworden dat het aantal huizen deals in april in Israël slechts 2.100 bedroeg, het laagste aantal in 10 jaar. Dit is, schrik niet, 80% lager dan in april 2019. Reden is ondermeer dat 25% van de kopers besloot de deal te cancelen omdat ze zonder werk zitten, lees je hier.

Je mag dan nog zo beroemd en knap zijn, het helpt je niet als je de belastingen in Israël hebt ontdoken. Dat ondervonden Bar Refaeli en haar moeder die daarom maar een overeenkomst met de aanklagers hebben gesloten, waarbij moeder 16 maanden de lik indraait en Bar 9 maanden taakstraf mag uitvoeren. Daarnaast moeten ze miljoenen achterstallige belastingen terug betalen en een torenhoge boete betalen, staat hier.

Nieuwe rel in Israël, de man die het virus beleid mede bepaald, gaf vrijstelling van quarantaine. En niet alleen aan een miljardair maar ook aan verschillende anderen. Dat pikt de Israëlische bevolking niet lees je hier.

Dat kwam Netanyahu koud op zijn dak vallen. Nadat een onderzoeksjournalist woensdagavond op tv bandopnames had laten horen met bewijs dat Netanyahu betrokken was bij het verlenen van diensten aan een uitgever van kranten, maar dat altijd heeft ontkend, zei hij dat die journalist de gevangenis in zou moeten. Benny Gantz reageerde met “Het is de taak van journalisten om ons te bekritiseren. Zo is het geweest, zo is het nu en zo zal het altijd zijn”. Je leest het hier.

Een normaal denkend mens zou dit niet geloven maar het is toch echt zo. Het EU hof heeft beslist dat Frankrijk BDS demonstranten oppakte en bekeurde die opriepen om Israël te boycotten tijdens een demonstratie bij een supermarkt boycotten in een supermarkt, dat niet had mogen doen. Dat protest niet kan worden beschouwd als een aansporing tot discriminatie, volgens de EU geleerden, die Frankrijk opdroegen iedere demonstrant € 7.380 te betalen, het staat hier.

Een van de hoogste Saudische geestelijken heeft een prijs gekregen voor zijn gevecht tegen antisemitisme. Mooi gebaar dat u in Nederland waarschijnlijk niet in het nieuws zal zien. Lees het hier.

US Air Force Capt. Emily Thompson werd de eerste vrouwelijke gevechtspiloot die met het F-35A stealth-vliegtuig vloog. De onderhoudsploeg die haar hielp voor de historische vlucht was ook een volledig vrouwelijke bemanning. Thompson gelooft dat “het aantal vrouwen dat met de F-35 vliegt” gewoon zal blijven groeien,” staat hier.

Door het coronavirus is het Hadassa ziekenhuis in Jeruzalem in een financiële crisi terecht gekomen. Dat is niet voor het eerst, maar nu op een moeilijk moment, lees je hier.

Advertentie (4)