Een mondkapje uit Israël dat niet schadelijk is voor het milieu

Foto Ofertex

De materialen waarvan de meeste mondkapjes zijn gemaakt zijn niet echt milieuvriendelijk. Het Israëlische familiebedrijf Ofertex, dat is gespecialiseerd in gerecyclede schoonmaakproducten en huishoudtextiel, heeft daarom een milieuvriendelijke antibacteriële lijn ontwikkeld van persoonlijke beschermingsmiddelen.

“De meeste mondkapjes, zoals het chirurgische masker, zijn bedoeld voor eenmalig gebruik, waardoor ze uiterst schadelijk zijn voor het milieu”, zegt Zvi Meir, CEO van Ofertex.

“We zijn trots een verantwoord alternatief te bieden voor conventionele mondkapjes, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het beschermingsniveau. Deze worden gehandhaafd door het ergonomische ontwerp van ons masker en onze antibacteriële koperen nanotechnologie.”

Foto Ofertex

De buitenste lagen van de Ofertex Antibacterial EcoMask bestaan uit 100% katoen met een hoge draaddichtheid.

Het binnenste filterweefsel van het masker, ontwikkeld met de steun van The Israel Innovation Authority, is een niet-geweven viscose en polyester verwerkt uit gerecycled textiel en ingebed in antimicrobiële koperen nanodeeltjes.

EcoMask wordt niet op de markt gebracht als medische uitrusting. Maar het is door de Standards Institution of Israel als 80% effectief bevonden tegen bacteriën van 2 micron en minder. Het wordt geleverd in grote, middelgrote en kleine maten, elk verstelbaar om te passen voor optimale effectiviteit.

De Ofertex Antibacterial EcoMask is online te koop voor 20 dollar.

Advertentie (4)