Het belangrijkste nieuw van vandaag

Marc de Hond

Triest nieuws vandaag. Marc de Hond is overleden, 42 jaar jong. Hij was een trouwe en soms kritische volger van Joods.nl. Ik heb Mark jaren geleden mogen ontmoeten en bewonder hem om zijn doorzettingsvermogen. Het team van Joods.nl condoleert zijn vader, Maurice, en zijn partner Remona en kinderen en wensen hen alle strekte toe met dit grote verlies. Het verhaal leest u hier.

Vanzelfsprekend houdt Femke Halsema de gemoederen bezig. Ook Joop Soesan en Theodor Holman bespraken dat in de podcast van Joop. Conclusie van beid heren “Femke heeft geen nesjomme en moet opstappen”. Luister hier.

Nu we het toch over Femke Halsema hebben, de appjes zijn openbaar gemaakt waarin Halsema zegt dat ‘Rechts Nederland een kans zag en Grapperhuis haar in de kou laat staan’. Lees het hier.

Netanyahu heeft zware kritiek op een van de leiders van de kolonisten nu die het niet met zijn annexatieplannen eens is. Dat komt hem namelijk niet goed uit en zou Trump er toe kunnen bewegen zich tegen annexatie uit te spreken. U kunt dat hier lezen.

De mede oprichter van de BDS heeft het duidelijk gezegd in een radio interview “ons doel is een einde te maken aan het bestaan van Israël”. Vraag mij af hoe zijn Groen Links vrienden en vriendinnen in Nederland dit vinden want door hem te steunen tonen ze het met het hem eens te zijn. Jesse Klaver mag dat beantwoorden maar die zal zeggen dat hij te druk is om Femke in het zadel te houwen. Hier kunt u het lezen.virus besmettingenDe mede oprichter van de BDS heeft het duidelijk gezegd in een radio interview “ons doel is een einde te maken aan het bestaan van Israël”. Vraag mij af hoe zijn Groen Links vrienden en vriendinnen in Nederland dit vinden want door hem te steunen tonen ze het met het hem eens te zijn. Jesse Klaver mag dat beantwoorden maar die zal zeggen dat hij te druk is om Femke in het zadel te houwen. Hier kunt u het lezen.

Binnenkort komen de Palestijnse leiders in Nederland weer om geldelijke steun vragen nu ze de hen toekomende en door Israël geïncasseerde belastingopbrengsten weigeren te accepteren. Lees hier verder.

De coronavirus besmettingen op scholen in Israël blijven toenemen. Vandaag opnieuw 14 scholen gesloten en honderden leerlingen naar huis gestuurd, leest u hier.

Tijdens een oefening is een IDF officier door kogels geraakt en in ernstige toestand naar het ziekenhuis gebracht. De IDF oefent namelijk niet met speelgoedwapens, leest u hier.

Palestijnen in de Jordaan Vallei maken zich helemaal niet druk over een eventuele annexatie. Het zal hun leven namelijk niet veranderen zeggen ze. Of de Nederlandse activisten die tegen annexatie zijn naar hun willen luisteren betwijfel ik. Lees hier verder.

De Knesset is dicht nadat een lid van de Joint Arab List besmet bleek met het coronavirus. Hij had het weer gekregen van zijn chauffeur. Het staat hier.

In Israël wordt weer gevoetbald, weliswaar zinder publiek, maar toch. Buiten het stadion waren honderden supporters van Maccabi Tel Aviv om de wedstrijd te volgen die door Maccabi werd gewonnen. Toen de spelers vanuit het stadion zich aan de supporters lieten zien werd geen 2 meter afstand meer gehouden. Dus kreeg Maccabi een boete die ze moeten storten in het fonds wat slachtoffers van het virus steunt. Het staat hier.

Israëli die aan het hardlopen was over het strand in Ashdod zag vier jongeren in de problemen in zee komen en redde drie van hen. Een 14 jarige jongen is nog zoek, leest u hier.

De beroemde Machaneh Yehuda markt is weer in vol bedrijf. Zoals gebruikelijk veel glimlachen maar ook veel geklaag leest u hier.

De burgemeester van Jeruzalem is niet alleen populair onder de Joodse bevolking maar ook de Arabische bevolking is op hem gesteld, zoals u hier kunt lezen.

Ook in Tsjechië is het antisemitisme aan het stijgen. Doen niet ander voor andere Europeesche landen, kunt u hier lezen.

Door DNA van de Dode Zee rollen te schrapen komt men heel te weten over het leven in de tijd van de Tweede Tempel, kunt u hier lezen.

Advertentie (4)