Israëlisch bedrijf komt met machine-learning technologie tegen het coronavirus

Foto MeMed

De Israëlische diagnostische startup MeMed werkt samen met ziekenhuizen om een 15 minuten durende test, die virale en bacteriële infecties van elkaar onderscheidt, in te zetten om de zorg voor COVID-19 patiënten te verbeteren.

MeMed meet de veranderingen van eiwitten van het immuunsysteem in reactie op bacteriële en virale infecties.

Door rekenalgoritmen op metingen toe te passen wil MeMed helpen bepalen of patiënten die aan COVID-19 zijn blootgesteld medische verzorging nodig hebben.

“MeMed en zijn medewerkers aan het onderzoek hebben voorlopige gegevens gegenereerd die erop wijzen dat drie kenmerkende eiwitten een expressie-signatuur vertonen als reactie op virale infectie, zelfs vóór het begin van de symptomen, maar ook bij geïnfecteerde asymptomatische personen”, aldus Eran Eden, medeoprichter van MeMed.

“Een uitbreiding van onze technologie is om verder te gaan dan de diagnose van een virale of bacteriële infectie, door te kijken naar de potentiële ernst van de infectie en welke individuen een milde infectie zullen krijgen en voor wie een ziekenhuisopname nodig is. ”

MeMed heeft onlangs de CE-markering gekregen voor haar testplatform in Europa. Nu werkt MeMed samen met medische centra in Israël, Nederland en andere landen om de verschillende toepassingen van het systeem voor COVID-19-patiënten in te zetten.

Advertentie (4)