Nieuw koosjer recept: Kip pargyot in esdoorn bourbon

Kip pargyot met bourbon. Foto kosher.com

Het is donderdag dus zoals altijd ook nu weer een overheerlijk koosjer recept, dat u op ieder moment van de week kunt maken.

Deze week: kip pargiot met esdoorn-bourbon saus er overheen en rijst en/of roerbakgroente erbij.

Ingrediënten

500 gram kippenpoot en dij zonder vel, zonder vel
1 eetlepel olie
1-2 uien
3-4 teentjes knoflook
1/3 kopje bourbon
1/4 kopje ahornsiroop
Zout
Peper
Ui

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Snijd de ui in plakjes en voeg toe aan de pan. Zet het vuur lager tot medium-laag en karameliseer de uien (deze stap kan ruim van tevoren worden gedaan en gekoeld of bevroren). Zodra een diepe karamelkleur is bereikt, voeg je de knoflook toe en meng je tot het geurig is.

Verhoog de temperatuur tot middelhoog. Duw de uien naar de zijkant van de pan, voeg de kip toe. Breng op smaak met zout, peper en paprika en schroei 5 minuten. Draai vervolgens de kip om en herhaal dit en breng de tweede kant op smaak en schroei nog eens 5 minuten.

Voeg de bourbon en esdoorn siroop toe. Blus de pan af met een houten lepel of spatel. Breng aan de kook en laat 15 minuten afgedekt op middelhoog vuur sudderen. Haal het deksel er af en kook nog 5 minuten.

Het is van zichzelf al lekker, maar kan natuurlijk worden gegeten met rijst en/of roerbakgroente erbij.

Advertentie (4)