Nieuwe website geeft informatie over coronavirus beperkingen in 84 landen

Screenshot TripsGuard

Zondag is een nieuwe website gelanceerd die actuele informatie geeft over de maatregelen tegen het coronavirus in 84 landen. TripsGuard.com hoopt het met deze nieuwe website makkelijker te maken snel informatie over beperkingen in deze landen te geven, aldus een persbericht van het bedrijf.

David Tabznikov, een Israëlische ‘digitale nomade’ die momenteel in Servië woont, heeft de website ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om in een oogopslag het beleid van elk land te bekijken; of de grenzen geheel of gedeeltelijk open zijn, en of verplichte zelf-isolatie vereist is en waar die zelf-isolatie moet plaatsvinden.

Gebruikers kunnen ook specifieke landen waar ze in zijn geïnteresseerd, blijven “volgen” en ontvangen dan waarschuwingen wanneer hun richtlijnen veranderen.

Daarnaast kunnen beperkingen die zijn genomen door een gemeente of een regio binnen landen ook door gebruikers worden onderzocht, waaronder de status van openbaar vervoer in de omgeving en afsluitingen.

Projectleider Anna Blachman benadrukte het belang van het project en zei dat de website een hulpmiddel is voor diegenen die een vakantie of reizen voor een ander doel plannen en willen weten of het mogelijk naar dat specifieke land te reizen en welke beperkingen hen zullen worden opgelegd.

Ze gaf daarbij aan dat de TripsGuard-website dagelijks wordt bijgewerkt uit honderden verschillende informatiebronnen, inclusief door inwoners van de plaats die een reiziger wil bezoeken, die kunnen rapporteren over de toestand van het coronavirus in hun land en plaats.

De ontwikkelaars van TripsGuard.com zijn betrokken geweest bij andere projecten gericht op het toerisme, zoals Kiwi.com, Travix, Thelma Tourism en meer.

Hier vind u alle informatie over het coronavirus.