Israël biedt Joodse en niet Joodse organisaties in het buitenland coronavirus expertise aan

Coronavirus
Ter illustratie. Foto MDA

De Jewish Agency for Israel, het Weizmann Institute of Science en de zorgverlener Clalit zijn een gezamenlijk project gestart om de expertise die in Israël is opgedaan in de strijd tegen het coronavirus te delen met joodse en niet-joodse organisaties, gemeenschappen en medisch personeel in het buitenland .

In vergelijking met andere landen is Israël door de maatregelen die het land heeft getroffen relatief goed uit de eerste golf van besmettingen gekomen, meldt de Jerusalem Post.

Met 284 mensen die aan het COVID-19 virus zijn bezweken, telt Israël 31 doden per miljoen inwoners. In de Verenigde Staten ligt het aantal sterfgevallen bij de 310 doden per miljoen inwoners, in Nederland zijn dat er 330. In andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk met 560 doden per miljoen inwoners en België met 804 doden per miljoen inwoners zijn de aantallen nog veel hoger.

De Jewish Agency heeft vertegenwoordigers in veel landen en veel contacten. Er wordt samen gewerkt met Joodse gemeenschappen in Frankrijk, Brazilië, Zuid-Afrika, Chili en meer. In online conferenties die om de 2 of 3 weken worden gehouden, kunnen vragen worden gesteld aan Israëlische experts. Bijvoorbeeld over hoe de heropening van synagogen of scholen in Israël in de praktijk is gebracht.

Maar de organisaties vinden het belangrijk om te benadrukken dat het project open staat voor iedereen die geïnteresseerd is om mee te doen, ongeacht religie, nationaliteit of afkomst.

Een van de belangrijkste adviezen die de experts zo breed mogelijk willen delen, is de noodzaak om patiënten met het coronavirus vanaf een zeer vroeg stadium in de gaten te houden.

Klik hier voor alle informatie over het coronavirus.