Stijgende trend in Israël zet door, 98 nieuwe coronavirus besmettingen in 24 uur

De stijging in het aantal virus besmettingen in Israël zet door. Op maandag werden in 24 uur 98 nieuwe besmettingen gemeld, waardoor het aantal actieve besmettingen maandagavond op 2.006 uitkwam. De meeste besmettingen doen zich voor op scholen.

Maandagavond werden er geen nieuwe doden gemeld. Het aantal doden blijft staan op 285.

Het aantal patiënten aan de beademing is gedaald tot 29. Er zijn 14.878 patiënten hersteld van het virus. Het besmettingspercentage is iets naar beneden bijgesteld en komt nu uit op 1,2%.

De hernieuwde uitbraak is sinds vorige week gaande is en komt voornamelijk voor op scholen. Met als hotspot een middelbare school in Jeruzalem, het Gymnasia Rehavia. Bij meer dan 130 studenten en personeelsleden is het virus vastgesteld.

Volgens Walla nieuws is maandagavond bevestigd dat in totaal 206 studenten en schoolpersoneel de afgelopen week het virus hebben opgelopen, 70% is afkomstig van Gymnasia Rehavia.

In totaal zijn er verspreid over het land 18 scholen gesloten en ruim 6.000 scholieren en onderwijzend personeel 14 dagen in quarantaine geplaatst.

Door de stijging van het aantal besmettingen op scholen is er een groeiend aantal ouders die hun kinderen thuis houden, uit angst dat ze op school besmet raken. Ook zijn er sommige scholen die de groepen van leerlingen in een klas nog kleiner maken dan ze al waren, om zodoende te proberen infecties te voorkomen.

De minister van Onderwijs heeft inmiddels aangekondigd dat vanaf heden iedere school waar een virus besmetting voorkomt, onmiddellijk wordt gesloten.

Klik hier voor al het nieuws over het coronavirus.

Advertentie (4)