Volgens Israëlische onderzoeker werkt antiparasiet medicijn tegen coronavirus

Screenshot YouTube

Prof. Eli Schwartz, oprichter van het Centrum voor Reisgeneeskunde en Tropische Ziekten in het Sheba Medical Center, test een medicijn dat wordt gebruikt om parasieten te bestrijden in derdewereldlanden. De hoop is dat het medicijn de duur van de infectie kan verminderen voor mensen die coronavirus hebben opgelopen.

Schwartz lanceerde onlangs een klinische proef met het medicijn Ivermectine, een middel tegen parasieten waarvan ook is aangetoond dat het anti-virale capaciteiten bezit. De professor is van mening dat het medicijn COVID-19 kan helpen genezen.

Het medicijn wordt getest bij mensen met milde tot matige verschijnselen van COVID-19 om te zien of het de periode van virale uitscheiding kan verkorten, zodat mensen minder lang in isolatie moeten. Momenteel moeten mensen die geïnfecteerd zijn met het coronavirus minstens twee weken – en soms vier of zelfs zes weken – in isolatie totdat ze twee keer negatief zijn getest.

Tot nu toe hebben 26 mensen zich ingeschreven voor de gerandomiseerde, dubbelblinde viervoudige maskerstudie van de arts van de 100 patiënten die hij hoopt te rekruteren. De meeste van zijn rekruten vindt hij in door de staat gerunde ‘coronavirus hotels’.

Volgens Schwartz kennen veel artsen Ivermectin niet omdat het uniek is voor tropische geneeskunde. Echter, een team van onderzoekers won in 2015 de Nobelprijs voor de ontdekking van Ivermectine. Miljoenen mensen zijn inmiddels behandeld met het medicijn, waarvan bekend is dat het een hoog veiligheidsprofiel heeft.

Hij hoopt dat de studie de komende maanden zal worden afgerond, ervan uitgaande dat er genoeg mensen zich inschrijven. Anders kan het onderzoek een paar maanden langer duren.

Advertentie (4)