Wetenschappers ondersteunen gebruik van ultraviolet licht tegen verspreiding coronavirus

Ter illustratie. Screenshot YouTube

In nauwe samenwerking met het Technion in Haifa hebben wetenschappers van verschillende universiteiten over de wereld het gebruik van ultraviolet licht in binnenruimten als een oplossing voorgesteld om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen,.

Een team van experts pleit voor het gebruik van ultraviolet licht binnenshuis als een “bijzonder efficiënt, gemakkelijk inzetbaar en een economisch betaalbare “manier om het coronavirus te bestrijden.

De wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het tijdschrift ACS Nano van de American Chemical Society.

Op basis van eerdere studies die een grotere kans op virusoverdracht binnenskamers aantonen, stellen de wetenschappers fluorescentielampen, microholte-plasma’s en LED’s in ventilatiesystemen voor om virusdeeltjes in de lucht zowel als op oppervlakten te deactiveren.

Op basis hiervan stelt het team dat de investering in een dergelijke technologie van een paar miljard dollar iedereen die in een gesloten ruimte komt kan helpen beschermen.

Advertentie (4)