Volgens Israëlisch onderzoek lijdt 50% na genezing van COVID-19 aan ademhalingsproblemen

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens een nieuwe studie van het in Jeruzalem gevestigde Shaare Zedek Medical Center, vertoont meer dan de helft van de patiënten die hersteld zijn van het coronavirus algemene zwakte en ademhalingsproblemen.

Op basis van voorlopige gegevens verzameld bij tientallen COVID-19 patiënten blijkt dat meer dan 50% van de patiënten symptomen van ademnood ervaren, ongeacht of ze een milde, matige of ernstige vorm van de ziekte hebben gehad.

“Binnen de symptomen die we controleerden, toonden we naast kortademigheid, aanhoudende hoest en andere complexe ademhalings- en longproblemen, algemene zwakte bij de meerderheid van de patiënten aan “, zegt prof. Gabriel Izbicki, directeur van het instituut.

Het doel van het onderzoek was om de behandelprogramma’s van het ziekenhuis aan te passen om dit soort symptomen beter aan te pakken.

“We nodigen alle in Israël gevestigde genezen COVID-19-patiënten uit om deel te nemen aan deze studie,” zei Izbicki. “Hoe eerder in de nabehandeling, hoe beter, zodat we deze symptomen het beste kunnen analyseren voor de verbetering van toekomstige patiënten.”

De onderzoekers zullen na zes maanden alle aandoeningen van de patiënt beoordelen om de gevolgen op lange termijn van de ziekte beter te begrijpen.

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl