Binnenlands toerisme is booming nu Israëli’s het land niet uit kunnen

Zelfs nu de grenzen van Israël en het luchtruim al maanden zijn gesloten, maken de hotels in Israël zich niet al te veel zorgen aangezien binnenlands toerisme het vacuüm vult.

Landelijke retraites en hotels in het noorden en zuiden, die hoe dan ook afhankelijk zijn van binnenlands toerisme, zijn momenteel volledig bezet. Hotels in Jeruzalem en Tel Aviv moeten wat harder hun best doen om Israëli’s te overtuigen om daar te verblijven.

“Mocht het luchtruim binnenkort opengaan dan voel ik mij niet meer bedreigd”, zegt Haim Ohayon, een van de eigenaren van het Galilon Hotel aan de rand van Yesod Hama’ale in Boven-Galilea, tegen Israëlische magazine Globes.

Hij zegt dat het hotel in juli en augustus volledig bezet is. “Er zijn ook al veel boekingen voor de joodse feestdagen”, voegt hij eraan toe. “Maar in dit stadium hebben we nog geen 100% bezettingsgraad bereikt.” Hij zegt dat de prijzen vanwege de grote vraag hetzelfde zijn als vorig jaar. “Ondanks de investering in hogere personeelskosten om de paarse badge te implementeren”, de Covid-19 gezondheid- en veiligheidseisen voor bedrijven in Israel.”

Isrotel VP marketing & verkoop, Nahum Kara, maakt zich ook niet al te veel zorgen over de opening van het luchtruim, wanneer dat dan ook mag plaatsvinden. “Tijdens de Joodse feestdagen zijn we altijd vol en dat zal ook dit jaar zijn. Zelfs als er vluchten naar het buitenland zijn, komen Israëli’s nog steeds voor vakanties. We zullen een verschil voelen in Tel Aviv en Jeruzalem wanneer we op deze data meestal buitenlandse toeristen hebben. We zullen proberen de hotels daar te vullen met Israëli’s.”

Kara vervolgt: “We hebben de prijzen met 20% verlaagd om weer aan het werk te gaan, maar vanwege de drukte hebben we de prijzen aangepast omdat het vraag en aanbod niet is veranderd. Degenen die voor hun augustus-vakantie in juni betaalden, betaalden minder en degenen die nu hun verblijf voor de joodse feestdagen boeken, zullen ook minder betalen. “

Het langzamere herstel van hotels in Jeruzalem en Tel Aviv vergeleken met Eilat verklaart waarom slechts 63% van die hotels, die in maart hun deuren sloten toen de Covid-19-pandemie uitbrak, heropend zijn. In Jeruzalem en Tel Aviv moesten hotels hun aanpak veranderen en proberen Israëlische gasten uit Eilat weg te lokken.

Zo heeft Brown Hotels pop-up hotels gelanceerd die hun stadshotels proberen om te toveren tot gezinshotels met attracties voor kinderen. Brown VP-marketing Yael Biderman zei: “We beginnen interesse te zien in een verblijf tijdens de Joodse feestdagen. We geloven dat met speciale aanbiedingen en activiteiten de hotels vol zullen raken. Het zal niet gemakkelijk zijn en we zullen zeker niet het niveau hebben van een bezettingsgraad die vergelijkbaar is met voorgaande jaren, vooral door inkomend toerisme “

Een hotelier in Tel Aviv: “De hotels in de stad zijn verre van vol tijdens de Joodse feestdagen. Zelfs in augustus was het moeilijk om vol te lopen. We zitten vol in het weekend, maar de bezetting in het midden van de week is laag.”

Danny Lipman, directeur van Atlas Hotels, ziet ook geen zaken aantrekken voor de Joodse feestdagen: “We wachten nog steeds. In augustus zien we echter al een veranderende trend. Gasten boeken twee of drie weken van tevoren en niet op het laatste moment.”

De vraag naar de verschillende steden heeft natuurlijk invloed op de prijzen. Shirley Cohen-Orkaby, VP marketing en sales van Eshet Tours, zegt: “De prijs van een vakantie in Eilat kan 50% -60% duurder zijn dan in 2019, terwijl de prijs van een vakantie in Tel Aviv en Jeruzalem daarentegen met een vergelijkbaar percentage lager kan zijn”

Een vertegenwoordiger van Fattal-hotels vertelde tegen Globes: “Er is een stortvloed aan vragen over vakanties voor de Joodse feestdagen, maar nog steeds niet genoeg boekingen.”

In het tijdperk van Covid-19 hebben veel hotels in het noorden van Israël een ingebouwd voordeel met kamers die goed uit elkaar staan ​​en minder kans op drukte. De keten Travellers Hotel in Galilea is al volgeboekt voor het Joodse Nieuwjaar (Rosj Hasjana). De CEO van de keten, Bat Chen Yeshua, zegt dat er een groot aantal annuleringen is, maar “de vraag is zo hoog dat de hotels geen problemen hebben om 100% bezetting te behouden.”

Dubi Benairi, CEO van het Pastoral Hotel in Kibbutz Kfar Blum in Upper Galilee zei: “Voor het Joodse Nieuwjaar zijn we al vol. De prijs blijft hetzelfde als vorig jaar NIS 2.300 (€ 675) per kamer, halfpension. Hotels in Upper Galilea hebben altijd vol geweest voor de joodse feestdagen. Ook dit jaar is ondanks het coronavirus (en misschien wel daardoor) de vraag toegenomen en was de bezetting drie maanden voor het joodse nieuwjaar volgeboekt.”

Vanwege de wisselvallige situatie in het Covid-19-tijdperk hebben de meeste hotels een zeer flexibel annuleringsbeleid. Bij Isrotel-hotelketen is tot eind 2020 een volledige terugbetaling gegarandeerd voor annuleringen tot vier dagen vóór de datum van de boeking. Brown Hotels zal annuleringen tot 48 uur voor de boeking terugbetalen en Atlas Hotels tot 24 uur.

Gila Yakobi Gurwitz, directeur toerisme en cultuur van de Galilee Development Authority, zegt dat het doorgaans mogelijk is om bij hotels en pensions in het noorden een boeking te annuleren, variërend van twee weken tot 24 uur voor de datum van de vakantie. Veel hotels melden dat geannuleerde boeking meteen wordt opgepikt door mensen op de wachtlijst.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)