Nieuw koosjer recept – Heerlijke sappige kipburger

Foto via kosher.com

Het is weer donderdag dus is er weer een nieuw koosjer recept. Deze week voor de verandering een heerlijke sappige kipburger in plaats van de ‘gewone hamburger’.

Alhoewel, u kunt hetzelfde recept gebruiken voor de traditionele hamburger van gehakt. En voor beiden geldt wat frietjes erbij en dan is het helemaal compleet.

In Israël zijn deze kip burgers behoorlijk populair alhoewel er in het verleden bij veel mensen een aarzeling bestond om deze vervanger van de gewone hamburger te gaan eten, merkt kosher.com op.

Ingrediënten

  • 500 gram gemalen kippenborst, of 500 gram gemalen kippenbodems of donker vlees (voor een echt vochtige burger), of 250 gram van beide die je dan mixt
  •  1 kleine of middelgrote ui, fijngehakt
  •  1 1/2 stengel bleekselderij, fijngehakt
  •  1 teentje knoflook, geplet of 1 blokje bevroren knoflook
  •  2 eetlepels gekruide broodkruimels
  •  1/4 theelepel zout
  •  snufje peper

Bereidingswijze

Doe de gemalen kip in een mengkom.

Hak in een keukenmachine met een scherp mes ui en selderij in zeer kleine stukjes, maar niet tot een puree.

Voeg dat toe aan de gemalen kip.

Voeg knoflook, gearomatiseerde broodkruimels, zout en peper toe.

Vorm pasteitjes met een dikte van 1,25 cm tot 2,5 cm.

Gril ze zes minuten aan elke kant

בתיאבון (B’teavon – eetsmakelijk)

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!