Eerste koosjere restaurant in de Emiraten open

Screenshot Channel 13

De ontwikkelingen na de ondertekening van de normalisatieovereenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein gaan snel. Op zakelijk gebied sluit het ene na het andere Israëlische bedrijf overeenkomsten met bedrijven uit de Emiraten en Bahrein. Zo gaat bijvoorbeeld de diamantbeurs van Israël samenwerken met die van Dubai en worden er wederzijds kantoren geopend. En nu is er dan de aankondiging dat het eerste koosjere restaurant in Dubai haar deuren heeft geopend.

Donderdag werd het eerste koosjere restaurant in de Emiraten geopend in op de begane grond van het luxe Armani Hotel, gelegen in de Burj Khalifa in Dubai, ‘s werelds hoogste gebouw.

Opening van het Armani / Kaf restaurant. Screenshot Channel 13

Het Armani / Kaf restaurant is koosjer gecertificeerd en staat onder toezicht van Rabbi Levi Duchman, de Chabad-rabbijn van de VAE.

Het restaurant gaat ook roomservice bieden aan hotelgasten die willen genieten van de koosjere keuken van het restaurant zonder hun kamer te verlaten, en gaat in heel Dubai bezorgen.

.

Hoewel het restaurant op vrijdag gesloten zal zijn biedt het voor Shabbat speciale afhaalpakketten aan, zodat ook op Shabbat van het koosjere voedsel kan worden genoten.

Het restaurant is niet het eerste bedrijf wat koosjer voedsel aanbiedt in de Emiraten, die eer viel te beurt aan de in Dubai woonachtige Elli Knel die met haar koosjere cateringbedrijf alle hotels in Dubai van koosjer voedsel zal gaan voorzien en ook een samenwerking met luchtvaartmaatschappij Emirates is aangegaan.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!