Nieuw koosjer recept – ‘kipschnitzel challah sandwich’

Foto Jamie Geller

Het is donderdag dus zoals gebruikelijk vandaag weer een koosjer recept, deze keer de nieuwste rage in Israël een challah sandwich met kipschnitzel, humus, en veel meer ingrediënten zoals alleen Israëlis een sandwich kunnen vullen, volgens dit recept van Jamie Geller.

Als u geen challah kunt kopen dan kan dit recept ook gemaakt worden met gewone Nederlandse kadetjes, maar zeg ik erbij, hoe groter de kadetjes hoe lekkerder de sandwich.

Ingrediënten

  • 1 challah brood of kadetjes
  • ½ kopje hummus
  • 2 eetlepels matbucha (Marokkaanse tomatensalade, ook kant en klaar verkrijgbaar in Marokkaanse winkels)
  • 10 gebakken plakjes aubergine
  • 4 Israëlische augurken in drieën gesneden
  • 8 stuks schnitzel die u al heeft gebakken

Bereidingswijze

Snijd het challahbrood (of de kadetjes) in de lengte open. Snijd niet helemaal door maar net genoeg om het brood volledig te openen.

2. Verdeel de hummus over de onderkant van het brood. Top het met matbucha. Leg de plakjes aubergine, augurken en schnitzel eroverheen.  

3. Sluit de sandwich en snijd in 5 individuele sandwiches. Serveer met frietjes, ketchup en mayo en geniet net als een Israëliër. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)